JAVNOSTI SE OBRATIO KLUB SA MALOG KALAMEGDANA: Važno saopštenje KK Crvena zvezda!

Autor:

Sport

25.04.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očeivana reakcija.

JAVNOSTI SE OBRATIO KLUB SA MALOG KALAMEGDANA: Važno saopštenje KK Crvena zvezda!

Foto: Foto : KK Crevna zvezda

Kao grom iz vedra neba tokom dana se pojavila informacija da je Nebojša Ilić tim menadžer KK Crvena zvezda i košarkaške reprezentacije Srbije, lišen slobode usled vožnje u alkoholisanom stanju, vožnje u suprotnom smeru i pokušaja bežanja policiji, prenose beogradski mediji

Nakon privođenja utvrđeno je da je imao 1,25 promila alkohola u krvi.

Povodom svih dešavanja, u zvaničnom saopštenju oglasio se i Košarkaški klub Crvena zvezda:

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u periodu od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendovao člana našeg kluba Nebojšu Ilića - stoji n početku saopštenja, a zati mse dodaje:

- Nebojša Ilić napravio je saobraćajni prekršaj kao privatno lice u sredu u popodnevnim časovima u Beogradu. Nakon razgovora sa Nebojšom Ilićem, i prikupljanja svih činjenica i podataka, klub ga je sankcionisao zbog neodgovornog ponašanja na prethodno opisan način.

Foto: Starsport

Nebojša Ilić, tim menadžer Crvene zvezde i reprezentacije Srbije

 

Da podsetimo, Nebojša Ilić je nekadašnji istaknuti košarkaš Crvene zvezde čiji je dres nosio u dva navrata (1985-1993 i 1995-1997). Rekorder je jugoslovenskih prvenstava po broju postignutih koševa na jednom meču (21. novembra 1992. godine u meču sa Vojvodinom postigao je 71 poen.

Takođe drži i klupski rekord po broju poena na jednoj Kup utakmici jer je u sezoni 1992/93 postigao 42 poena protiv Big Eneksa iz Valjeva.

U dresu sa nacionalnim grbom takođe je zabeležio zavidne rezultate.

Osvojio je tri zlatne medalje sa mlađim kategorijama reprezentacije Jugoslavije i sva tri puta bio je najbolji strelac ekipe. Na Evropskom prvenstvu za kadete 1985. godine u Bugarskoj imao je prosek od 20,4 poena po utakmici (143 poena, sedam mečeva), bio prvi strelac tima i treći na turniru. U tom timu igrali su još Toni Kukoč, Vlade Divac, Rade Milutinović, Nenad Trunić, Slaviša Koprivica…

Zlatnu medalju osvojio je i na šampionatu Starog kontinenta za juniore 1986. godine u Austriji i sa prosekom od 15 poena po meču (105 poena, sedam utakmica), ponovo bio vodeći košgeter tima. U ekipi prvaka Evrope pored Ilića igrali su još Divac, Kukoč, Dino Rađa, Aleksandar Đorđević, Luka Pavićević, Miroslav Pecarski i dr.

Zlatnu medalju je osvojio i na Svetskom prvenstvu za juniore u italijanskom Bormiju 1987. godine, gde je sa prosekom od 15,3 poena po meču još jednom bio prvi strelac tima Jugoslavije (92 poena u šest utakmica). Tim su ponovo činili Divac, Đorđević, Rađa, Kukoč, Pavićević, Pecarski i dr.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading