"BOMBA"! Alimpijević prvi kandidat za klupu EVROLIGAŠA!

Autor:

Sport

22.04.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio bi mu to treći turski klub u nizu.

"BOMBA"! Alimpijević prvi kandidat za klupu EVROLIGAŠA!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević

Prema španskim medijima, Dušan Alimpijević se pominje kao prvi kandidat za novog trenera turskog košarkaškog kluba Anadolu Efes. Ova vest dolazi nakon veoma uspešne sezone u kojoj je Alimpijević ostvario odlične rezultate na klupi Bešiktaša, odvodeći ih do polufinala Evrokupa, a trenutno se nalazi na trećoj poziciji u turskom prvenstvu.


Mladi srpski stručnjak ima već ogromnog iskustva treniranja u turskoj, jer je pre Bešiktaša vodio i Bursu, stoga je dobro upoznat sa prilikama u košarkaškom svetu na Bosforu. Ovo iskustvo može biti od ključnog značaja ukoliko se odluči za prelazak na klupu Efesa, s obzirom na to da bi mu nakon Zvezde to bio prvi evroligaški mandat. On je u sezoni 2017-18 predvodio crveno-bele u elitnom takmičenju, da bi nakon toga proveo godinu u Avtodoru, da bi nakon toga otišao u pomenute klubove u Turskoj.

Iako se ranije spekulisalo da će Ćavi Paskal preuzeti vođenje Efesa, čini se da su se planovi promenili. Sada se ime Dušana Alimpijevića ističe kao glavni kandidat za ovu poziciju.



Ukoliko se Alimpijević ne pridruži ekipi Efesa, plan uprave kluba je da se okrenu ka Vasilisu Spanulisu, poznatoj legendi evropske košarke i trenutnom treneru Peristerija. Ovo bi predstavljalo intrigantan potez, s obzirom na Spanulisovu bogatu karijeru kao igrača i potencijalnu tranziciju u ulogu trenera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading