BIVŠI TRENER PARTIZANA BRUTALNO ISKREN: Srpski stručnjak nije štedeo Jokića!

Autor:

Sport

18.04.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Jokić je bitan, ako dođe da igra, ne da čašćava svojim prisustvom''.

BIVŠI TRENER PARTIZANA BRUTALNO ISKREN: Srpski stručnjak nije štedeo Jokića!

Foto: Denver Nuggets/X

Pred košarkašima Srbije nalazi se težak zadatak na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. Orlovi će u grupi odmeriti snage sa Sjedinjenim Američki Državama i Južnim Sudanom. Selektor našeg naciolanog tima, Svetislav Pešić još uvek ne zna sa kojim snagama će raspolagati, ali svoje učešće su potvrdili Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Ono što je velika enigma je da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na olimpijskoj smotri. O tome govorio bivši trener Partizana, Duško Vujošević koji je gostovao u emisiji 360 stepeni na televiziji N1.

Republika

Foto: Starsport

 

- Svetsko prvenstvo nije bilo na ekstremno visokom nivou kvaliteta, ali nije očekivano bilo da se osvoji medalja. Prvo, Pešić je stara škola koja zahteva jednu stvar, a to su dve stvari, a to je red, rad i disciplina. Tako je, on je rekao, ja citiram… Stvarno je reprezentaciji bilo potrebno da se vrati red i rad. Atmosfera nije bila sjajna pred put, ali se tamo napravila - rekao je Vujošević i dodao:

- Bio je dobio dobar raspored, pa je svaka pobeda ima svoje nusprodukte. Stvorilo se zajedništvo, pogotovo kad se sve desilo sa Borišom Simanićem. To što se desilo, njegovo ponašanje pred svima, kad je slao poruke i podržavao ekipu, a borio za život jednu noć, to je diglo ekipu. Napravljen je uspeh koji niko nije očekivao. Sa tim timom je svaka medalja imala sjaj zlata - istakao je srpski stručnjak.

Vujošević se potom osvrnuo na Jokića i šanse Srbije u Parizu.

- Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, verovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović, koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisustvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril - poručio je Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading