ŠOK ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Klub tvrdi da će dobiti A licencu Evrolige, večitima sve manje šanse

Autor:

Sport

13.04.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrali nikad lošiju sezonu, a misle da su važniji od srpskih klubova.

ŠOK ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Klub tvrdi da će dobiti A licencu Evrolige, večitima sve manje šanse

Foto: Starsport

Prvak AdmiralBet ABA lige će i na jesen igrati u Evroligi, a za eventuano drugo mesto neka od ekipa sa Jadrana će morati da se nada čudu. U tekuću sezonu Partizan je ušao kao prvak regionalnog takmičenja, Crvena zvezda sa specijalnom pozivnicom i oba srpska kluba su opravdala poverenje iako nisu prošla u doigravanje. Međutim, šta će biti naredne sezone je pitanje a šanse da gledamo oba srpska tima zajedno u Evroligi su sve manje.

Praktično 14 od 18 mesta je već rezervisano, s tim da Alba veruje da bi i ona uskoro mogla da zacementira svoje mesto. Naime, A licencu imaju Real, Barselona, Baskonija, Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris, Makabi, Bajern, Fenerbahče, Efes, Armani i Asvel. Siguran je i osvajač Evrokupa Pariz i Monako kao tim koji je kao osvajač Evrokupa izborio plej-of. Međutim, sada Alba, koja je završila na poslednjem mestu ove sezone, tvrdi da će ona postati sigurni 15. učesnik. Dakle, uz šampiona AdmiralBet ABA lige ostaju slobodna samo još dva mesta.

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Albe

- Uradili smo sve što je do nas i očekujemo A licencu ovog leta. Samo je pitanje vremena kada će to biti rešeno. Uradili smo sve što se od nas zahtevalo i sada je na Evroligi da to odluči. Uvereni smo da ćemo dobiti A licencu. Čekamo na skupštinu koja je zakazana za jun. Da vidimo kakve će odluke biti donete. Ako dobijemo A licencu ove godine to znači da ćemo imati milion evra više da potrošimo na roster. Ako je ne dobijemo, to će biti zaista veliko iznenađenje - rekao je sportski direktor Albe Himar Ojeda.

S druge strane, A licenci se nadaju i Partizan i Crvena zvezda. Oni su nedavno imali sastanke sa čelnicima Evrolige, pa i večiti rivali veruju da i oni mogu dobiti A licencu u junu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading