ZVEZDA I PARTIZAN (VEROVATNO) DOBIJAJU NOVOG RIVALA: Poznat novi učesnik Evrolige!

Autor:

Sport

12.04.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobili smo pobednika Evrokupa!

ZVEZDA I PARTIZAN (VEROVATNO) DOBIJAJU NOVOG RIVALA: Poznat novi učesnik Evrolige!

Foto: Starsport

Košarkaši Pariza uspeli su da ostvare veliki uspeh pobedivši ekipu Burga u finalnoj seriji Evrokupa sa ubedljivih 2-0. Prva utakmica odigrana na parketu Pariza završena je rezultatom 77:64 u korist domaćina, dok je druga utakmica završena rezultatom 89:81, čime je Pariz obezbedio sebi mesto u Evroligi za narednu sezonu.

U odlučujućoj pobedi Pariza, istakli su se Ti Džej Šorts sa 22 poena, Nadir Hifi sa 14, Mikael Jantunen sa 13, i Tajson Vord sa 10 poena. Sa druge strane, kod ekipe Burga, najefikasniji su bili Ajzeja Majk sa 16 poena, Džeremi Morgan sa 14, Bodian Masa sa 12, i Aksel Žulijen sa 11 poena.

Tokom prvog poluvremena, ekipa Burga je pružila snažan otpor, vodeći na poluvremenu sa 46:43 i imajući u jednom momentu kapital od osam poena prednosti. Međutim, Pariz se nije predao i tokom treće deonice usledila je velika borba za svaku loptu i pedalj parketa. Pariz je uspeo da preokrene rezultat i stekne prednost od šest poena - 61:55, ali je ekipa Burga uspela da se vrati u igru, smanjujući prednost na samo jedan poen uoči poslednjeg kvartala.


Sredinom četvrte deonice, Pariz je uspeo da se odlepi na 76:69, grabeći veoma sigurno ka pobedi. Međutim, ekipa Burga se nije predavala, održavajući priključak, ali Pariz je uspeo da sačuva stečenu prednost do kraja meča, osiguravajući sebi mesto u Evroligi za narednu sezonu, dok će ekipa Burga ponovo biti učesnik Evrokupa. Videćemo hoće li ovo biti novi rival Zvezdi i Partizanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading