DANKE, DOJČLAND! Dušmanin Srba dočekao ĐILASOVCE u Bundestagu!

Autor:

Vesti

12.04.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se državni vrh bori za Srbiju, opozicija sastanči s Mihaelom Rotom, albanskim lobistom, koji tvrdi da se u Srebrenici desio genocid.

DANKE, DOJČLAND! Dušmanin Srba dočekao ĐILASOVCE u Bundestagu!

Foto: printscreen

Državno rukovodstvo predvođeno predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ulaže napore da spreči prijem takozvane države Kosovo u Savet Evrope, ali i da na sednici Generalne skupštine UN osujeti nameru da se progura rezolucija o Srebrenici i Srbima nalepi etiketa genocidnog naroda, a u isto vreme opozicija s liste Srbija protiv nasilja (SSP) Dragana Đilasa podmeće klipove. Oni putuju po evropskim prestonicama i olajavaju sopstvenu zemlju. 

Foto: Aleksandar Nalbantjan

Dragan Đilas

UDARILI I NA RS

Delegacija u sastavu Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP, Radomir Lazović, kopredsednik stranke Zeleno-levi front (ZLF) i Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana (PSG), nije prisustvovala skupštinskom kolegijumu na kom je trebalo s predstavnicima vlasti postići dogovor o izbornim uslovima. Umesto toga, otišli su u Berlin, gde su se žalili u Bundestagu na navodnu postizbornu krizu i odbijanje vlasti da primeni preporuke ODIHR o poboljšanju izbornih uslova. 

Stigli su da sastanče i s Mihaelom Rotom, predsednikom odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove, inače albanskim lobistom i žestokim zagovornikom teze da je u Srebrenici počinjen genocid, koji je govorio i da mu Srbija "sve više liči na autoritarni režim".

- Hvala vam na poseti, dragi prijatelji! Hvala na snažnom zalaganju za demokratiju i vladavinu prava u Srbiji - naveo je Rot Tviteru uz fotografiju na kojoj se svi smeškaju.
Sandra Božić, potpredsednica Skupštine Srbije i član Predsedništva SNS, ocenila je da se ovo berlinsko društvo sastalo da usaglasi strategiju kojom će nastaviti da promoviše takozvanu nezavisnu državu Kosovo, kao i tezu da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, pa i sam način za ukidanje Republike Srpske.

Foto: foto twitter

Mihael Rot i srpski opozicionari

- Ili kraće, kako da slome kičmu srpskom narodu i zatru našu samostalnost, identitet i integritet! ODIHR preporuke? Napuštanje sastanka u parlamentu i postavljanje besmislenih ultimatuma govori o tome koliko ih je baš briga, kao i da su preporuke samo sredstvo manipulacije za nastavak pokušaja podrivanja stabilnosti i mira u našoj zemlji - rekla je Sandra Božić.

Foto: Tanjug Tara Radovanovic

Sandra Božić

Ovo je njihovo pravo lice: Psuju, prete i tuku usred grada

Model ponašanja đilasovaca prikazan je na snimku objavljenom na društvenim mrežama, gde se vidi kako žena verbalno napada, pa čak u jednom trenutku i fizički nasrće na aktiviste SNS na Novom Beogradu, koji su za štandom prikupljali potpise podrške. Iako je bila zamoljena da ne vređa i da se skloni, ona je nastavila da preti i psuje. Unosila se i u lice aktivisti, demonstrativno pokazala srednji prst, a u jednom trenutku je čak udarila po ruci osobu koja ju je snimala mobilnim telefonom.

NISMO ZEMLJA DRUGOG REDA

Predsednik Vučić jednom prilikom je naveo da je sve što je nemački poslanik radio bilo upereno protiv mira i Srbije. I predsednica parlamenta Ana Brnabić nedavno je komentarisala ponašanje Rota, koji poručuje Beogradu da hitno sprovede preporuke ODIHR, dok Berlin to isto ne radi kad ova organizacija pošalje preporuke Nemačkoj:

- Žao mi je što postoje ljudi u Srbiji koji misle da je njihova zemlja drugog reda - rekla je Brnabićeva.

Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Nebojša Krstić

Krstić: Šolakov N1 falsifikovao izveštaj Fridom hausa

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ocenio je da tekstovi u glasilima tajkuna Dragana Šolaka o izveštaju Fridom hausa (FH) predstavljaju potpunu laž.

On ukazuje da Šolakova televizija N1 kaže da je Srbija je zabeležila najveći pad rezultata u izveštaju FH Nacije u tranziciji 2023, koji pokriva 29 evropskih i azijskih država. Takođe, da FH navodi da je Srbija doživela istorijski pad zbog nastojanja predsednika Aleksandra Vučića da konsoliduje vlast u 2023. 

- A kad odete na sajt FH i nađete izveštaj Nacije u tranziciji 2023, onda vidite da je skor za Srbiju nepromenjen u odnosu na prošlu godinu. Dakle, N1 i RSE falsifikovali su izveštaj FH da bi napisali kako je "Srbija doživela istorijski pad" zbog Vučića. Plus, prećutkuju da je autor iz Srbije - zaključuje Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Тамара

12.04.2024 22:36

Ђиласовци настављају са квислиншким поступцима. Њихови потомци ће их се стидети.

Тамара

12.04.2024 22:36

Ђиласовци настављају са квислиншким поступцима. Њихови потомци ће их се стидети.

Aca

12.04.2024 22:39

Sramota je kako se ponašaju predstavnici opozicije. Neka im je na čast

Seka

12.04.2024 22:40

Auh kako je opozicija pala na niske grane.