NAJSVETLIJA TAČKA U ZVEZDINOJ SUMORNOJ SEZONI U EVROLIGI: Dobri džin koji je na kraju pokazao i dobro skrivanu "tamnu" stranu

Autor:

Sport

13.04.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od retkih koji je na nivou od početka.

NAJSVETLIJA TAČKA U ZVEZDINOJ SUMORNOJ SEZONI U EVROLIGI: Dobri džin koji je na kraju pokazao i dobro skrivanu "tamnu" stranu

Foto: star sport

Košarkaši Crvene zvezde spustili su zavesu na evroligašku sezonu u Istanbulu na katastrofalan način. Ne može se reći da je to odraz igre celog tima od oktobra, jer se radi o najubedljvijem porazu koji su crveno-beli ikada zabeležili u takmičenju Starog kontinenta, ali sigurno da pokazuje svu nemoć i slabosti koje su viđene u igri pod palicom većinski Janisa Sferopulosa, a na kratko i Duška Ivanovića.

Upravo u njemu neki pronalaze krivca, ali je jednostavno činjenica da crnogorski stručnjak ne sme i ne može biti glavni "osumnjičeni" za neuspehe, odnosno da je ekipa pod vođstvom grčkog trenera morala izgledati bolje. Jedini period kada je Crvena zvezda izgledala odlično na terenu u kontinuitetu bio je onaj oko Nove godine, kada je počela druga polovina takmičenja. Van toga, za to što crveno-beli nisu doživeli još veći krah zaslužan je u solidnoj meri Miloš Teodosić, ali rekli bismo pre svih čovek o kome se definitivno ne priča dovoljno - Džoel Bolomboj.

Republika

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj protiv Barselone

Doveden je kao "zakrpa" na centru, projektovan da bude treća zamena, a ispostavilo se da je to bila najbolja, a jedna od retkih dobrih, odluka uprave na početku sezone.

Džoel je prosečno u Evroligi beležio 10.2 poena, 6 skokova uz indeks korisnosti 14.6.

Bolomboj je timski lider po korisnosti, procentu šuta iz igre, svim defanzivnim parametrima, broju skokova uz najviše odigranih minuta.

Kada je potpisao mnogi su stavili upitnik ispred potreba i razloga njegovog dolaska, ali centar je odigrao jednu izuzetno profesionalnu sezonu, bez kalkulisanja i ulazeći u svaki meč sa 100 procenata mogućnosti.

Na terenu je uvek bio smiren, znao je šta treba raditi sa loptom, bez ijedne mrlje, prigovora, bilo kakvog incidenta, a sa monstruoznim potezima i čestim "posterizovanjem" protivnika - baš onako kako treba da izgleda jedan igrač, pogotovo centar. Van terena uvek pozitivan, sa odmerenim izjavama i često u društvu svoje porodice koja ga je verno bodrila kroz svaki meč u sezoni. 

Prilikom razgovora njegove supruge Nikol za Republiku još u januaru, otkriveno nam je da i on uživa ovde.

- Lepo je gledati Džoela kako pruža dobre partije na terenu i kako prirasta navijačima za srce. Znala sam da je on u mogućnosti da to uradi. Odgovora mu uloga koju su mu dodelili u Crvenoj zvezdi. Takođe, presrećan je zbog ukazane prilike. Mislim da je koristi na najbolji mogući način i da opravdava poverenje, kako individualno, tako i timski - rekla je gospođa Bolomboj i bila totalno u pravu.

Sve to je rezultiralo još mnogo ranije novim ugovorom, a Bolomboj je definitivno zaslužio da se oko njega gradi tim za sledeću sezonu.

Sezonu u Evroligi završio je gestom kojim je pokazao da ima i "tamnu", ali onu potrebnu stranu. Na meču protiv Efesa kada nije dozvolio nesportsko ponašanje prema svom kapitenu što je navijačima dodatno ulilo poverenje da je prava stvar što će biti u ekipi i naredne sezone. Neka to naredne godine timski izgleda malo bolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading