PLEJ-IN EVROLIGE U BEOGRADU, PARTIZAN ZASLUŽAN ZA SVE: Otvaraju se vrata i četvrtfinala

Autor:

Sport

13.04.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli povukli ključan potez kada je bilo potrebno.

PLEJ-IN EVROLIGE U BEOGRADU, PARTIZAN ZASLUŽAN ZA SVE: Otvaraju se vrata i četvrtfinala

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se domognu plej-ina Evrolige, ali i da jesu Arena ih ne bi videla ako sa dve pobede u gostima ne bi obezbedili prolaz u četvrtfinale. Međutim, doigravanje elitnog košarkaškog takmičenja ne da će se igrati u Beogradu, već će naša hala, Pionir ili čak Arena, možda videti i četvrtfinale.

Za to nisu zaslužni košarkaši Makabija iz Tel Aviva koji su regularni deo sezone zaršili na sedmom mestu sa skorom 20-14. To znači da će "Ponos Izraela" prvi meč plej-ina odigrati u utorak 16. aprila na "domaćem terenu", najverovatnije u Pioniru, protiv Baskonije. U slučaju pobede, Makabi će direktno u plej-of i na megdan Panatinaikosu, a to znači bar jedan četvrtfinalni susret u Beogradu.

 

 

 

U slučaju poraza od Baskonije, Makabi će imati još jednu šansu da ode u plej-of, ali sa osmog mesta ako bude bolji od tima iz duela Efesa i Virtusa. U tom slučaju, da Makabi uđe u plej-of sa osme pozicije, išao bi na megdan prvoplasiranom Realu, koji je prošle sezone takođe gostovao u srpskoj prestonici, ali Partizanu.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Makabija

I sada dolazimo do toga kako je Partizan zaslužan što se plej-in Evrolige ipak igra u Beogradu, doduše ne oni već Makabi. Kada je počeo rat u Izraelu Makabi nije mogao da igra svoje utakmice u Evroligi u Tel Avivu, pa je morao da pronađe drugu kuću. Svesni šta se Partizanu desilo 1992. godine kada su igrali u Fuenlabradi zbog sankcija, crno-beli su prvi pozvali Makabi da dođe u Beograd i da igra, a onda su inicijativu predsednika Ostoje Mijailovića podržale i druge institucije.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ostoja Mijailović

- Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije. U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica. Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje. Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini. Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi - poručio je Mijailović u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading