LAZIĆ I SFEROPULOS SE IZVINILI ZVEZDAŠKOJ JAVNOSTI ZBOG BRUKE U ISTANBULU: "Iznervirani smo, hoćemo reakciju!"

Autor:

Sport

13.04.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Želimo da u ovoj plej-of seriji pokažemo da je ovo bio samo loš dan"

LAZIĆ I SFEROPULOS SE IZVINILI ZVEZDAŠKOJ JAVNOSTI ZBOG BRUKE U ISTANBULU: "Iznervirani smo, hoćemo reakciju!"

Foto: Republika

Posle katastrofalnog spuštanja zavese na evroligašku sezonu u Istanbulu, Zvezda ima imperativ "vađenja kestenja iz vatre" u plej-ofu AdmiralBet ABA lige, a pohod na titulu na Jadranu započeće prekosutra u 19 časova kada u Beograd dolazi ekipa Studentskog centra. Podgorički tim je prošle sezone pošteno namučio Partizan u istom delu takmičenja, pa ne sme biti opuštanja.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić započeo je konferenciju za medije pred taj meč.

- Došli smo do plej-ofa, što se tiče Jadranske lige, taj neki prvobitni cilj u vidu prvog mesta i prednosti domaćeg terena smo ostvarili. Sledeći cilj je polufinale i ići ćemo tako od faze do faze. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje i obradujemo naše navijače, a i iskupimo za prethodnu utakmicu celokupnoj zvezdaškoj javnosti. Želimo da u ovoj plej-of seriji pokažemo da je ovo bio samo loš dan, a i da im se zahvalimo na celoj sezoni i podršci koju su nam davali tako što ćemo osvojiti Jadransku ligu, rekao je Lazić pa se osvrnuo na to što je dobio individualno priznanje za najboljeg odbrambenog igrača ABA u sezoni za nama:

- Znamo iz prethodnih sezona koliko je prvo mesto važno, zato smo se toliko i trudili da osvojimo prvu poziciju. Što se tiče samog priznanja zahvalio bih se čitavoj ekipi na tome, jer košarka je timski sport, ne individualni, tako da je za ovaj trofej zaslužan ceo tim. 

Republika

Foto: Republika

Sferopulos na konferenciji

Trener crveno-belih Janis Sferopulos komentarisao je prošli duel.

- Borili smo se svih ovih meseci da završimo prvi i da imamo prednost domaćeg terena. Sada je momenat da kročimo na parket. Igramo protiv Derbija nakon užasnog poraza u Evroligi. Treba nam reakcija i povratak dobrim igrama. Znam šta se desilo prošle godine u finalu i koliko je važna prednost domaćeg terena, ali ne mora ništa da znači ukoliko ga ne odbranite. Moramo jako da radimo da postignemo to. Moramo da reagujemo, pre svega na psihološkom planu, bila je to veoma loša igra u prošlom meču, jedna od najgorih ikada, za sve. Veoma smo ljuti i iznervirani zbog toga i želimo da zaigramo što bolje što pre - rekao je Janis Sferopulos.

Osvrnuo se i na zdravstveni bilten.

- Za sad znam da Lazarević nije trenirao danas, Topić trenira individualno, ali ne može da konkuriše za sastav, nije spreman za 5na5. Idemo sa njim polako. Svi rade ne bi li se vratio što ranije na teren. Sa druge strane, Trej Tompkins sada igra, ali je prerano za bilo kakve zaključke. On ima kvalitet i iskustvo neophodno da nam pomogne, to znamo - zaključio je Sferopulos.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading