ZVEZDA U SPLITU BIRA RIVALA! Tompkins konačno debituje!

Autor: M. M.

Sport

07.04.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na programu je meč 29. kola AdmiralBet ABA lige.

ZVEZDA U SPLITU BIRA RIVALA! Tompkins konačno debituje!

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Splitu u okviru 29. kolu AdmiralBet ABA lige, (18 časova, Arena premium 1), koje će im poslužiti za dodatno uigravanje pred takmičenje u plej-ofu.

Crveno-beli su trijumfom protiv Studentskog centra prošle nedelje overili prednost domaćeg terena u završnici, a večeras imaju priliku da "izaberu" rivala u četvrtfinalnoj seriji.

 

 

Utakmica za prvaka Srbije, dakle, nema takmičarski značaj, ali će oči zvezdaške javnosti između ostalog biti uprte u Treja Tompkisa, poslednje pojačanje kluba, koji će napokon debitovati. On je, podsetimo, stigao na Mali Kalemegdan pre nekoliko meseci. Miloš Teodosić, Rokas Gedraitis i Džoel Bolomboj su ostali u Beogradu.

Split, s druge strane, želi senzaciju na svom parketu i u slučaju pobede plasiraće se u plej-of sa osme pozicije, dok će u slučaju poraza umesto njih iznad crte završiti Studentski centar. Hrvatski klub, inače, punih 12 godina nije savladao crveno-bele, koji imaju neumoljivu statistiku u svoju korist i ona glasi - 19:2 za crveno-bele.

- Igramo utakmicu poslednjeg kola i bez obzira što smo i matematički osigurali prvo mesto na tabeli, želimo još jednu pobedu. Naš protivnik je atletski odlična ekipa, lopta im se dobro kreće u napadu i mogu da poentiraju i iznutra i sa spoljnih pozicija. Uvek, kao prvo napominjem da je izuzetno važno da kontrolišemo ritam utakmice kako bi došli do pobede - rekao je Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading