AMERI SE POMIRILI SA JOKIĆEVOM DOMINACIJOM I PRIZNALI GREŠKU! "ZASLUŽIO je da bude MVP!"

Autor:

Sport

06.04.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad menjaju ploču...

AMERI SE POMIRILI SA JOKIĆEVOM DOMINACIJOM I PRIZNALI GREŠKU! "ZASLUŽIO je da bude MVP!"

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić se već godinama ističe kao ključni igrač Denver Nagetsa, čijim prisustvom na terenu tim ostvaruje znatno bolje rezultate. Njegova svestranost kao igrača, mogućnost postizanja poena, prikupljanja skokova i davanja asistencija bez ikakve sebičnosti, čine ga nezamenljivim igračem u svim aspektima igre. Uz to, interesantno je da je Jokić već nekoliko sezona uzastopno na ivici tripl-dabl proseka, demonstrirajući tako dominaciju kakva nije dugo viđena.

Jokićeva individualna statistika je zaista impresivna - postiže visok broj poena, skokova i asistencija, dok istovremeno doprinosi timu na različite načine. Prošle sezone ostao je uskraćen MVP titule o kojoj se u Americi toliko priča. Ove godine, na pragu je da dođe do nove, a za to vreme Amerikanci su priznali da ju je ipak zaslužio i prošle sezone pre Embida.

Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da osvoji to i treću uzastopnu regularnu sezonu, ali je umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih četvorogodišnjih uzastopnih izdanja u istoriji lige - rekao je Ben Rorbah, novinar "Yahoo"-a.


U konkurenciji za nagradu najkorisnijeg igrača NBA lige ove sezone nalaze se i drugi istaknuti igrači poput Šej Gildžes-Aleksandera, Luke Dončića, Janisa Adetokumba, Džejsona Tejtuma i Entonija Edvardsa. Međutim, najveći rival Jokiću se čini kanadski bek, čiji je tim takođe u direktnoj borbi za prvo mesto Zapadne konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading