JOKIĆA BI RAZAPELI DA JE ON OVO REKAO: Verovatno bi se spominjala i KSENOFOBIJA, ali Amerima je dozvoljeno da PLJUJU PO SRBINU

Autor:

Sport

04.04.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo neko nije ovoliko izvređao lidera Denvera, a sve zbog MVP nagrade.

JOKIĆA BI RAZAPELI DA JE ON OVO REKAO: Verovatno bi se spominjala i KSENOFOBIJA, ali Amerima je dozvoljeno da PLJUJU PO SRBINU

Foto: x.com

Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu dokazuje da bi trebalo ponovo da osvojio MVP nagradu namenjenu najkorisnijem igrači NBA lige. Međutim, bivši NBA košarkaš Gilbert Arenas ponovo je izazvao kontroverzu svojim komentarima o centru Denvera nazivajući ga "najgorim MVP u poslednjih 40 godina". Ove izjave nisu prvi put da je Arenas izneo kontroverzne stavove o evropskim košarkašima, a njegove tvrdnje su izazvale burne reakcije u svetu košarke.

Arenas je istakao da, prema njegovom mišljenju, MVP dobitnici treba da dolaze iz timova koji su visoko plasirani u ligi, kao što su to bili Majkl Džordan i Rasel Vestbruk. Kritikovao je Jokićevu MVP sezonu 2021. godine, ističući da je Denver bio peti u ligi, a da su Jokićevi statistički podaci bili nedovoljno impresivni da bi opravdali ovu prestižnu nagradu. Takođe je prozvao Jokića za njegove nastupe u sezoni 2020. kada je Denver bio na desetom mestu u ligi.

Republika

Foto: youtube.com/ SLAM NBA

Gilbert Arenas

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, šest skokova i pet asistencija, uz tri ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas u podkastu "Night cap".

Arenasove izjave su izazvale žestoke reakcije u košarkaškoj zajednici, sa mnogim navijačima koji su otvoreno izrazili svoje neslaganje sa njegovim stavovima. Mnogi su isticali Jokićevu izuzetnu igru i uticaj na Denver, naglašavajući da statistika nije jedini pokazatelj vrednosti igrača.


Podsetimo, Arenas je i početkom marta tvrdio da je NBA liga postala "mekša" zbog evropskih košarkaša, što je takođe izazvalo negativne reakcije u javnosti. Njegove kontroverzne izjave su dovele do toga da mnogi postave pitanje njegovog stava prema evropskim košarkašima i celokupnoj evropskoj košarkaškoj zajednici.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading