GROBARI GLEDAJU U EFES! Direktni rival za plej-in dovodi MONSTRUOZNO POJAČANJE!

Autor:

Sport

01.04.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačni povratak u Evroligu.

GROBARI GLEDAJU U EFES! Direktni rival za plej-in dovodi MONSTRUOZNO POJAČANJE!

Foto: Starsport

Košarkaši Efesa nemaju dobru sezonu iza sebe. Za skorašnjeg dvostrukog šampiona Evrolige, nedopustivo je da se nalazi u borbi za plej-in mesto. Potraga za naslednikom Ergina Atamana, osvajača dva trona Starog kontinenta, i dalje traje, iako se Turčin preselio u Panatinaikos još letos. 

Prvo je doveden Emre Džan, ali se ubrzo ispostavilo da nekadašnji strateg Turk Telekoma nije još sazreo kako bi mogao da se nadmudruje sa prekaljenim trenerskim vukovima Evrope. Nasledio ga je Tomislav Mijatović, ali se nastupi nisu značajno popravili, tako da se ponovo otvorila priča o novom treneru Efesa. 

Sada se kao novo ime pojavio Ćavi Paskval. Dugogodišnji stručnjak Barselone preuzeo je  Zenit. Iako su Rusi dobili sportske sankcije usled konflikta sa Ukrajinom, Španac je ostao u klubu koji i danas vodi. 

Foto: Starsport

Ćavi Paskval

Deluje da mu je dojadila čamotinja u hladnoj severnoj Veneciji, te da je spreman da se vrati pravim izazovima u najelitnijem evropskom takmičenju. Njegova sledeća destinacija mogao bi biti Bosfor, to jest upravo Anadolu Efes. 

Sve je za sada još daleko, ali se navodi da su Turci već preuzeli konkretne korake, ta da bi finalizacija dogovora dovela Paskvala u Istanbul tek naredne sezone. 

Biće zanimljivo videti kako će se pregovori sa novim strategom odraziti na igru ekipe u narednom periodu. Partizan je direktni protivnik Efesa u borbi za poslednje plej-in mesto, a crno-beli od meča sa Olimpijakosom pomno prate i čekaju kiks, kako bi prestigli ovaj tim na tabeli. 

Često su još neozvaničeni otkazi bili faktor koji direktno doprinosi lošoj igri tima, tako da nam ostaje da sačekamo duel sa Fenerbahčeom i vidimo kakav će biti proizvod cele ove priče. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading