ŽOC PRAVI ČUDO U FOTO-FINIŠU: Muta veruje da će Partizan preživeti narednih 15 dana na oba fronta

Autor:

Sport

26.03.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko se uvek snađe, podigne ekipu kada izgubite veru u njih, pobedi i ode dalje. Očekujem plej-in Evrolige i bar finale na Jadranu, kaže Miroslav Nikolić.

ŽOC PRAVI ČUDO U FOTO-FINIŠU: Muta veruje da će Partizan preživeti narednih 15 dana na oba fronta

Foto: Starsport

Željko Obradović sa svojim izabranicima

Košarkaši Partizana su na prekretnici jer će u samo 15 dana saznati da li su pukovnici ili pokojnici. Izabranici Željka Obradovića su pred serijom teških i sudbonosnih utakmica, kako u Evroligi, u kojoj jure plej-in, tako i u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj se bore za drugu poziciju da bi imali prednost domaćeg terena u plej-ofu sve do finalne serije, pod uslovom da to finale bude protiv Crvene zvezde, koja je na korak do overavanja prve startne pozicije za doigravanje.

Republika

Foto: Starsport

Olimpijakos naredna prepreka crno-belima

Prvi meč crno-beli igraju već u četvrtak protiv Olimpijakosa i imaju imperativ pobede da bi ostali u trci za deseto mesto, koje vodi u plej-in Evrolige. Samo tri dana kasnije, "parni valjak" mora da se provoza kroz Moraču protiv Budućnosti jer će, u suprotnom, crnogorska ekipa imati meč više pred svojim navijačima, pod uslovom da obe ekipe prođu prve prepreke u četvrtfinalu na Jadranu i domognu se polufinala. Za 4. april zakazano je gostovanje Albi, pa bi Berlin trebalo osvojiti da bi se nadomestio poraz od Reala u Areni, dok se 6. aprila igra poslednji ligaški duel u AdmiralBet ABA ligi protiv Zadra u Beogradu. I za kraj, a crno-beli se nadaju ne i kraj nastupa u Evroligi, sledi duel s Valensijom, možda i međusobni obračun koja će ekipa u plej-in.

Ono što hrabri je sve bolja igra Žocove čete, pogotovo igrača kojih bukvalno nigde nije bilo i koji sada produžavaju klupu. To se, pre svega, odnosi na Danila Anđušića i Balšu Koprivicu, a značajan će biti i povratak Zeka Ledeja iz Amerike, gde je bio zbog smrti oca. Međutim, iskusni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić, koji dobro poznaje Obradovića, poručuje za Republiku da Žocu nije strano da u završnici sezone i kada gori, njegova ekipa bude najbolja.

Foto: Vladimir Lukic

Miroslav Muta Nikolić

- Treba izdržati ovako zgusnut raspored. To nije normalno, ali Željko zna kako da rastereti igrače. Pritom, oni igraju sve bolje. Željko se uvek snađe i pronađe rešenje u foto-finišu sezone. Taman kada izgubite veru i mislite da od toga nema ništa, on podigne ekipu, ostvari važnu pobedu i ode dalje. Njemu je navika da tako tempira formu košarkašima da budu najbolji pred sam kraj sezone. Zato očekujem plej-in Evrolige i barem finale na Jadranu - poručio je popularni Muta.

U prevodu, za Nikolića uopšte nije bitno s koje će pozicije Partizan u plej-of AdmiralBet ABA lige, dok u Evroligi ne gubi nadu da se može dalje.

- Tačno je da Partizan u narednom kolu gostuje Budućnosti, ali kakve veze ima ako i izgubi? Pa bolje da pobedi u Morači u plej-ofu i napravi brejk i potom u Areni prođe u finale. Ja u svim mečevima očekujem dobru košarku i verujem da Partizan može do velikih uspeha - zaključio je Nikolić.

RASPORED PARTIZANA

28. mart, Evroliga
Partizan - Olimpijakos
31. mart, ABA liga
Budućnost - Partizan
4. april, Evroliga
Alba - Partizan
6. april, ABA liga
Partizan - Zadar
12. april, Evroliga
Partizan - Valensija

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading