POTPUNA DOMINACIJA AVRAMOVIĆA U EVROLIGI! Kada je Aleksa na terenu, Partizan je ofanzivno NEZAUSTAVLJIV!

Autor:

Sport

26.03.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan podatak beka crno-belih.

POTPUNA DOMINACIJA AVRAMOVIĆA U EVROLIGI! Kada je Aleksa na terenu, Partizan je ofanzivno NEZAUSTAVLJIV!

Foto: Starsport

Aleksa Avramović - ključni faktor ofanzivnog rejtinga Partizana

Prvotimac Partizana, Aleksa Avramović, istakao se kao ključni faktor timskog ofanzivnog rejtinga u ovogodišnjoj Evroligi. Naime, dok je Avramović na terenu, Partizan beleži impresivni ofanzivni rejting od 124,5 poena, što ga čini najefikasnijim igračem u ovom segmentu takmičenja! Sa prosečnom minutažom od 19,5 minuta po meču, Avramović je odigrao 21 utakmicu ove sezone, pokazujući doslednu i značajnu ulogu u timu.

Avramovićeva uloga u timu

Analiza podataka ukazuje na značajan uticaj Aleksa Avramovića na ofanzivni rejting tima dok je na terenu, sa Partizanom ostvaruje plus od 11,6 poena. Ova statistika jasno ističe ključnu ulogu koju Avramović ima u timskom performansu, naglašavajući njegovu važnost za uspeh ekipe.

Kendrik Nan i ostali lideri Evrolige


Poredeći Avramovićevu ulogu sa drugim igračima u Evroligi, posebno se ističe analiza koju je specijalizovani sajt "Clutch Data" napravio za košarkaša Panatinaikosa, Kendrika Nana. Iako se Nan ističe u mnogim aspektima, poput broja utakmica, minutaže i efikasnosti, Avramović dominira kada je reč o ofanzivnom rejtingu tima dok je na terenu.

Važnost Avramovića za Obradovićev tim

Njegova ovosezonska epizoda u dresu crno-belih bila je isprekidana usled nesrećnih povreda, a opet je uspeo da se istakne u ovolikoj meri što pokazuje koliko je nedostajao ekipi dok ga nije bilo na terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading