NA DANAŠNJI DAN PRE 10 GODINA ARENA JE BILA NAJPUNIJA IKAD! Evo o kom NEZABORAVNOM meču je reč!

Autor:

Sport

26.03.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan čovek je tada zauzeo posebno mesto u srcima navijača.

NA DANAŠNJI DAN PRE 10 GODINA ARENA JE BILA NAJPUNIJA IKAD! Evo o kom NEZABORAVNOM meču je reč!

Foto: Vikipedija

Tog 26. marta 2014. godine, Crvena zvezda i njeni navijači su na utakmici sa Budiveljnikom ušli u istoriju Evrolige i svih klupskih takmičenja pod njenim okriljem.

Na današnji dan, pre deset godina, u „Areni“ se igralo četvrtfinale Evrokupa i armija crveno-belih navijača oborila je rekord posećenosti na jednom meču u evropskim takmičenjima.

U revanš meču četvrtfinala, Zvezda je savladala ukrajinski Budiveljnik (79:70 posle produžetka) pred čak 24.232 gledaoca na krcatim tribinama najveće srpske dvorane. To veče sigurno će zauvek pamtiti i Čarls Dženkins, koji je jednom od najboljih partija u karijeri odveo ekipu Dejana Radonjića u polufinale.

Sa 29 poena, od čega 18 u poslednjoj četvrtini i dodatnih pet minuta, izrastao je u junaka istorijske večeri.

Danas, to dostignuće po broju ljudi na tribinama i dalje je nedostižno, iako večiti i dalje važe za "najvatrenije" pristalice u Evropi i veoma često su ove sezone prelazili granicu od 20000 navijača u hali. Mnogi košarkaški fanatici zaluđeni su publikom u Beogradu, a šta li bi tek bilo da su prisustvovali ovom "ludilu" u režiji Čarlsa Dženkinsa...

Podsetimo, Amerikanac je, nakon što je otišao iz Beograda 2015. godine, od tada zaigrao u dresu crveno-belih u još dva mandata, u sezonama 2016/17 i 2019/20 kada je dodatno "zacementirao" svoje ime u srcu svih delija.

Crvena zvezda je od tada uglavnom nastupala u Evroligi, ali najbliži uspeh tome bila je TOP8 faza 2016 godine kada su eliminisani od CSKA iz Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading