ŠOKANTNA ODLUKA! Srpski košarkaš DOŽIVOTNO SUSPENDOVAN zbog NAMEŠTANJA mečeva!

Autor:

Sport

26.03.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIBA nije imala milosti.

ŠOKANTNA ODLUKA! Srpski košarkaš DOŽIVOTNO SUSPENDOVAN zbog NAMEŠTANJA mečeva!

Foto: Starsport

Marko Radonjić, srpski košarkaš, suspendovan je doživotno od strane svetske košarkaške organizacije (FIBA) zbog nameštanja.

Kako je navedeno u objavi na zvaničnom sajtu FIBA, Radonjić je suspendovan zbog kršenja koda etike i integriteta, klađenja, kao i nameštanja meča.

Detalji o konkretnom incidentu nisu objavljeni, ali je jasno da je FIBA sprovela temeljnu istragu pre donošenja ovakve odluke. Ovo je izazvalo dodatnu pažnju medija i javnosti, koja željno iščekuje više informacija o ovom slučaju.

Marko Radonjić je u karijeri igrao za Napredak, Slogu, Vojvodinu, Borac iz Čačka, hrvatsku Iskru, Dinamik, Novi Pazar i FMP iz Železnika.

Republika

Foto: Starsport

 

Zanimljivo da je Marko Radonjić je tokom svoje igračke karijere nastupao za kruševački Napredak, Slogu, novosadsku Vojvodinu, Borac iz Čačka, hrvatsku Iskru, Dinamik, Novi Pazar i FMP iz Železnika.

Foto: printscreen/FIBA

 

Radonjić je treći košarkaš iz Srbije koji je dobio doživotnu zabranu, nakon Stefana Šajina i Saše Avramovića, inače nekadašnjeg reprezentativca mlađih kategorija Srbije. 

Ovaj slučaj dodatno ističe važnost poštovanja antidoping pravila u svetu sporta. Svetske sportske organizacije kao što je FIBA ozbiljno shvataju pitanje dopinga i preduzimaju oštre mere protiv onih koji prekrše ova pravila.

Suspenzija srpskog košarkaša će poslužiti kao podsetnik sportistima širom sveta da je poštovanje sportske etike i fer pleja od suštinskog značaja za integritet sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading