CRVENO-BELI ILI CRNO-BELI! Za koga će NAVIJATI Toni Kukoč u Areni! Slavni as opet pred grobarima, koji su ga ispratili u LEGENDU! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.03.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji as Čikaga i Jugoplastike gostovaće na utakmici Partizana.

CRVENO-BELI ILI CRNO-BELI! Za koga će NAVIJATI Toni Kukoč u Areni! Slavni as opet pred grobarima, koji su ga ispratili u LEGENDU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Toni Kukoč

Proslavljeni NBA košarkaš Toni Kukoč narednih nekoliko dana boraviće u Beogradu, gde će prisustvovati na nekoliko značajnih događaja i manifestacija.

Osim posete utakmici između Partizana i Olimpijakosa u sklopu 32. kola Evrolige, legenda Čikago Bulsa će biti i specijalni gost na Martovskom festivalu u Domu omladine, kao i na zatvaranju događaja gde će biti premijera filma o njegovom životu pod nazivom "Magična sedmica".

Kukoč je tokom svoje bogate karijere osvojio čak tri NBA prstena i tri evroligaške titule, igrajući za tada "nedodirljive" Čikago Bulse (u generaciji sa Džordanom, Pipenom, Rodmanom...), Filadelfiju Seventisiksers i Atlanta Hokse.

 

 

Osim toga, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je šest zlatnih medalja, uz po jednu bronzu i srebro. Sa Hrvatskom je osvojio dve bronze i jedno srebro.

Među najupečatljivijim trenucima u Kukočevom sećanju na Beograd jeste finalna utakmica prvenstva Jugoslavije u sezoni 1990/91, gde je njegov tim Jugoplastika odmerio snage sa Partizanom.

Toni se rado seća oproštaja od zlatne generacije splitske košarke i posebno ističe podršku beogradske publike, koja ga je ispratila aplauzom i na taj način mu pokazala koliko ga ceni kao košarkaša.

- To je bila poslednja utakmica prvenstva Jugoslavije. Bilo je nekih dvadesetak razlike na par minuta do kraja. Trener me je izveo iz igre… To mi je jedna od najdražih uspomena u karijeri – publika mi je aplaudirala, oprostila se od moje košarke i dala mi do znanja da me ceni kao košarkaša - ispričao je svojevremeno Toni Kukoč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading