PARTIZAN SE MUČIO, PA STIGAO DO TRIJUMFA! Koprivica OPEKAO studente pred SUDBONOSNI OKRŠAJ!

Autor:

Sport

24.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat ne govori koliko je bilo teško.

PARTIZAN SE MUČIO, PA STIGAO DO TRIJUMFA! Koprivica OPEKAO studente pred SUDBONOSNI OKRŠAJ!

Foto: printscreen/x.com

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar na gostujućem terenu u utakmici 24. kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 84:78. Iako konačni učinak pokazuje suprotno, Derbi je pošteno namučio crno-bele na putu do 18. pobede u sezoni. 

Najefikasniji u timu Željka Obradovića bio je Balša Koprivica. Centar "parnog valjka" je bio na ivici dabl-dabl učinka sa odličnih 20 poena i osam skokova. Najviše su mu pomogli Džejms Naneli i Kevin Panter sa 17, odnosno 16 koševa.

 

 

Među studentima, istakao se Obri Dokins sa 21 poenom, ali ekipa ga nije ispratila, tako da su svi ostali igrači ostali na zanemarljivom učinku, ne dostižući dvocifrene brojke. 

Prvo poluvreme je bilo naročito naporno za Partizan. Panter i Naneli nisu pronalazili put do koša, a u defanzivi su crno-beli izgledali porozno i nepovezano. 

O svemu ovome svedoče dve činjenice. Prva je da niko od crno-belih nije imao više od šet poena do odmora, a druga da je "parni valjak" primio čak 41 poen i otišao na odmor sa minusom od tri koša. 

Ipak, izgleda da je Željko uspeo da razbudi svoje momke po nastavku utakmice, tako da se već u trećem delu nazirao preokret. 

Ono što je treća četvrtina najvila, dogodilo se u poslednjem kvartalu. Koprivica je sjajno pravio prostor Panteru i drugima pikovima, a neretko bi ga iz njih Naneli pronalazi pod košem i omogućavao mu lake poene. 

Na kraju je Partizan slavio ubedljivije nego što je to očekivano na poluvremenu. 

Crno-beli se sada nalaze na drugoj poziciji AdmiralBet ABA lige zbog bolje koš razlike i međusobnog skora protiv Budućnosti, a predstoji im susret upravo sa podgoričkom ekipom za vredno drugo mesto koje donosi izbegavanje Crvene zvezde do finala. 

Studenti su se sada izjednačili sa Splitom na osmom mestu, a obe ekipe imaju očinak 11-13, tako da će do kraja biti u grčevitoj borbi za plej-of mesto. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading