DUBAIJU STOPIRAN ULAZAK NA JADRAN! Hrvati prenose: SRBI HOĆE VIŠE NOVCA ZA SEBE! Izgleda da NIŠTA nije završeno!

Autor:

Sport

18.03.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi haos nastaje oko praktično dogovorenog posla.

DUBAIJU STOPIRAN ULAZAK NA JADRAN! Hrvati prenose: SRBI HOĆE VIŠE NOVCA ZA SEBE! Izgleda da NIŠTA nije završeno!

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

ABA liga

Postojanje novog takmičara u AdmiralBet ABA ligi, posebno iz egzotičnog mesta kao što je Dubai, izazvalo je pravu buru u košarkaškim krugovima.

Međutim, čini se da ova priča ipak nije završena, a čelnici Jadranske lige su odlučili da zastanu i pažljivo razmotre sve opcije pre nego što donesu konačnu odluku.


Jedan od ključnih faktora u celoj priči je uloga Evrolige, koja je već prihvatila Dubai kao svog učesnika. Međutim, uslov za njihovo učešće bio je i prihvatanje u AdmiralBet ABA ligi. Ovo je dovelo do zastoja, pošto čelnici šampionata Jadrana žele da dobiju više od same situacije, posebno finansijski.

Foto: Starsport

AdmiralBet ABA liga


Dubai je izneo svoje planove i spremnost da uloži značajna sredstva u ligu, ali istovremeno ne želi da bude iskorišćen. Njihov pristup je poslovan i jasno definisan, s naglaskom na mogućim koristima za prvenstvo i sponzorima koji bi se pridružili ovoj avanturi.

Pitanje učešća Dubaija dodatno komplikuje potencijalna druga ponuda koju je klub dobio, što bi moglo da dovede do istorijske sednice AdmiralBet ABA lige. Konkurencija je očigledno žestoka, a odluka će imati dalekosežne posledice za ovu regionalnu košarkašku ligu.

Takođe, hrvatski mediji od jutros vode hajku protiv naših klubova, smatrajući da su zaveli monopol u jadranskoj košarci, te se izvučenim citatom iz teksta implicira da bi ovaj zastoj mogao biti do toga što srpski predstavnici zahtevaju veći novac, i to za sebe. 

- Predsednik Partizana Ostoja Mijailović u srpskim medijima otvoreno zagovara da Partizan i Zvezda imaju pravo na najveći deo financijskog kolača. Ovakve izjave su skandalozne, opasne i protivne statutu lige, a u konačnici mogu i destabilizovati celu organizaciju. Ipak, pravno gledano, svi klubovi vlasnici su u ravnopravnom položaju i ako dođe do podele novca, svi klubovi moraju dobiti jednak dio - prenosi hrvatski portal "Index.Hr"

Ostaje da se vidi kako će se cela situacija sa Dubaijem odviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading