SVE JE ZAVRŠENO! Klub iz AdmiralBet ABA lige dobija LICENCU ZA EVROLIGU! Bodiroga je bio GLAVNI FAKTOR!

Autor:

Sport

11.03.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utorak i srea će biti dani ozvničenja.

SVE JE ZAVRŠENO! Klub iz AdmiralBet ABA lige dobija LICENCU ZA EVROLIGU! Bodiroga je bio GLAVNI FAKTOR!

Foto: Starsport

Kako je ranije spekulisano u medijima, a danas preneseno preko "Jurohupsa" Evroliga i AdmiralBet ABA liga dobiće novog učesnika. 

Košarkaški klub iz Dubaija je izgleda okončao sve pregovore i dobio zeleno svetlo da se priključi evropskim takmičenjima!

To znači da će klub iz šampionata Jadrana prvi put imati licencu za najširu evropsku smotru. I dalje nije poznato koja je dužina ugovora (A ili B licenca), ali nema sumnje da Saudijci sa svojim finansijama neće gledati da obezbede što duži ostanak. 

Foto: Tanjug

Dejan Bodiroga

Naime, akcionari Evrolige će se sastati u utorak i sredu, kako bi i zvanično doneli odluku prema kojoj će Dubai dobiti zeleno svetlo da uđe u Evroligu.

Ono što je zanimljivo je i to da samo dva kluba imaju neke zamerke, ali one se tiču isključivno zabrinutosti geopolitičke prirode, dok je drugi zbog perspektive. Bio je i treći klub, ali se ubrzo predomislio.

Takođe, navodi se u tekstu da su krucijalnu ulogu za ulazak Saudijaca imali Dejan Bodiroga i Paulijus Montiejunas, koji su od samog početka bili za ovu prinovu u regionalnom šampionatu. 

Treba očekivati da Dubai već od sledeće sezone zaigra AdmiralBet ABA ligu, dok će u Evropi u prvoj sezoni nastupati u Evrokup. Ipak, prolazak u Evroligu mu neće zavisiti od drugostepenog takmičenja Starog kontinenta. 

Zanimljivo će biti u narednom periodu za posmatranje, koji su to igrači spremni da odigraju seszonu van elite, kako bi sebi obezbedili sigurno mesto sa velelepnim ugovorom u novoformiranom timu. Isto je interesantno videti, da li će spekulacije da Dubaijev plasman na Jadranu, neće uticati na ulazak Partizana i Crvene zvezde u najelitnije evropsko takmičenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading