ZVEZDA IGRA ZA PARTIZAN: Crveno-beli moraju maksimalno do kraja Evrolige zbog komšija i ČASTI

Autor:

Sport

08.03.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sferopulosov tim ima priliku da pomogne večitom rivalu i da mu skloni konkurente za plej-in.

ZVEZDA IGRA ZA PARTIZAN: Crveno-beli moraju maksimalno do kraja Evrolige zbog komšija i ČASTI

Foto: Starsport

derbi

Košarkašima Crvene zvezde ugašeni su snovi o nokaut fazi Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa porazom od Monaka sa 98:80 u 28. kolu ostali su na 16. mestu sa učinkom 10-18 i u preostalih šest mečeva nemaju šanse da se domognu desete pozicije i plej-ina. Međutim, crveno-beli imaju obavezu prema imenu i renomeu kluba da odigraju maksimalno protiv svih rivala, tim pre što će igrati čak četiri puta pred svojim navijačima. U Arenu dolaze Makabi (14. mart), Panatinaikos (20. mart) i Virtus (22. mart), zatim Zvezda ide na noge Realu u Madrid (29. mart), dočekuje Olimpijakos (4. april) i za kraj će ugostiti Efes (11. aprila).

Nameće se zaključak da će crveno-beli, osim za čast, igrati i za večitog rivala Partizan. Pobedama u narednom kolu protiv "ponosa Izraela" i Efesa u poslednjem kolu crveno-beli direktno mogu da izbace konkurente "parnog valjka" u borbi za deseto mesto. Toga je u razgovoru za Republiku svestan i proslavljeni košarkaši trener Dragan Šakota.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Šakota

- Tako ispada, da će Zvezda igrati i za Partizan, ali njima sigurno to nije uopšte važno. To su profesionalci, oni igraju za sebe, za svoju čast, svoj tim i svoje navijače. Crveno-beli su sami došli u takvu situaciju, iako su se časno borili cele sezone. Protiv Monaka su pokazali veliki otpor, ali je Saša Obradović realno imao bolji tim. Za ovom utakmicom ne treba žaliti, ali bilo je ovih sezona puno propuštenih prilika - rekao je Šakota.


Da bi Zvezda i sledeće sezone igrala u Evrolige jedini siguran put je osvajanje AdmiralBet ABA lige.

- Zvezda do kraja ima još dva velika cilja, a to su osvajanje AdmiralBet ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Regionalno takmičenje je važno jer sao šampion ima zagarantovano mesto u Evroligi, a onaj drugi bi morao da strepi i nada se pozivnici - dodao je Šakota.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Osim što bi mogao da ima pomoć Zvezde, Partizan će u borbi za plej-in morati da uradi nešto i sam. Crno-beli 14. marta gostuju Barseloni, Baskonija im u direktnom duelu dolazi 19. marta, dok su 21. domaćini Realu. Partizan će u Areni dočekati i Olimpijakos (28. mart), zatim ide na gostovanje Albi (4. april), dok poslednji ligaški meč igra pred svojim navijačima 12. aprila protiv Valensije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading