BORIŠA SIMANIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Idemo po zlato na OI SA SVIM POBEDAMA, da se odmerimo s Amerima, protiv Južnog Sudana posebne emocije

Autor:

Sport

20.03.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeo sam da treniram, nadam se da ću se oporaviti i da ću uspeti da se nametnem selektoru Pešiću za Pariz, kaže srpski košarkaš.

BORIŠA SIMANIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Idemo po zlato na OI SA SVIM POBEDAMA, da se odmerimo s Amerima, protiv Južnog Sudana posebne emocije

Foto: Starsport

Borisa Simanic

Prvo pa muško! Košarkaši Srbije igraće na Olimpijskim igrama u C grupi protiv Amerike i Južnog Sudana, kao i protiv pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku gde će igrati Italija, Litvanija, Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače i Bahrein. Prvi meči izabranici Svetislava Pešića igraće protiv "drim tima" 28. jula, zatim protiv ekipe iz kvalifikacija 31. jula, a za kraj protiv Južnog Sudana 3. avgusta. Biće to repriza duela sa Mundobasketa u kojem se povredio Boriša Simanić posle duela sa Nunijem Omotom, pa mu je odstranjen bubreg.

Foto: Republika.rs

Simanić i Omot u duelu

Upravo je Boriša u ekskluzivnom razgovoru za Republiku je poručio da bi voleo da se  potpuno oporavi do početka priprema, da uđe u potrebnu formu i ritam, te da se nametne selektoru Pešiću. Zatim bio voleo da odmeri snage s Amerikancima, ali i sa afričkom selekcijom koja mu je ostala u najgorem sećanju.

- Dobro sam, nisam već neko vreme išao na preglede, što znači da je sve u najboljem redu. Ali naravno da je sve pod kontrolom i stalnim nadzorom. Preključe sam imao prvi trening, osetio sam kako je to ponovo raditi. Radim vežbe aktivacije, idem polako. Ne znam kada ću početi sa košarkom, ne žurim - rekao nam je na početku Boriša.

Kada smo mu spomenuli mogućnost da bude na Olimpijskim igrama izmamili smo mu širok osmeh.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

- Voleo bih da igram na Olimpijskim igrama. To bi značilo da sam se potpuno oporavio i da sam u top formi i spreman za najveće izazove. Samo takav možete igrati za Srbiju. Ja ću dati sve od sebe da tako bude, a da li će me selektor zvati i da li bih imao mesta to nije do mene. Što se samih utakmica tiče, dobro je što ćemo odmah da se odmerimo sa Amerikancima, da vidimo gde smo. Nemam sumnju da ćemo dobiti ostale utakmice i proći u četvrtfinale, pa čak i da nam dođu Italija ili Litvanija. Verujem da imamo snage da pobedimo i "drim tim" i da sa svim pobedama krenemo prema medalji. Ukoliko bih se našao na terenu protiv Južnog Sudana verujem da bih imao posebne emocije protiv njih. Sigurno bi mi se probudila teška sećanja, ali opet sam uveren da bih posle sa terena izašao još jači. Zatvorio bih taj krug - poručio je Simanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading