PROCURILE NAJNOVIJE INFORMACIJE! Isplivalo koliko je Dubai IZDVOJIO novca za članstvo na Jadranu!

Autor:

Sport

19.03.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AdmiralBet ABA liga ozvaničnila odluku na Skupštini.

PROCURILE NAJNOVIJE INFORMACIJE! Isplivalo koliko je Dubai IZDVOJIO novca za članstvo na Jadranu!

Foto: printscreen/instagram

Na Skupštini regionalnog takmičenja, doneta je odluka da Košarkaški klub Dubai iz UAE uđe u AdmiralBet ABA ligu od naredne sezone.

Ono što je najviše zamereno klubu sa Bliskog istoka je slaba finansijska ponuda koja je u međuvremenu znatno pojačano, a sada je isplivalo i koliko su novca šeici iz Emirata izdvojili za ovakav presedan.

Kako prenosi Mozzart sport, Dubai će po sezoni uneti 2.500.000 evra u regionalno takmičenje. Na tri sezone to je ukupno 7.500.000 evra.

Promenjena i valuta pošto je Dubai isprva finansije predstavljao u dolarima, ali je i prelaskom na jaču valutu podigao ponudu.

Foto: Starsport

Za pehar AdmiralBet ABA lige naredne sezone boriće se i Dubai

Klubovima će "čisto" pripasti 1.700.000 evropskih novčanica na godišnjem nivou, dok će ostalih 800.000 evra biti odvojeno za avionske karte i smeštaj igrača i sudija.

Ugrubo će oko 600.000 evra Dubai godišnje trošiti na plaćanje avionskih karata timovima za do 18 članova. Plus će tu biti uključene i sudije u cifru.

Za sam smeštaj ekipa će otpadati oko 200.000 evra godišnje. Dodatno, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će doneti samoj ligi i nove sponzore.

To će dodatno produbiti finansijsku i sportsku saradnju na relaciji Dubai - AdmiralBet ABA liga što će podići ugled čitavog takmičenja.

Podsetimo, funkciju potpredsednika i direktora u novom članu regionalnog takmičenja obavlja Đorđe Đoković, brat najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading