REVOLUCIJA U ADMIRALBET ABA LIGI! Ulaskom Dubaija MENJA se BROJ klubova! Evo koliko će se timova TAKMIČITI u regionu!

Autor:

Sport

19.03.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština regionalnog ranga izglasala ulazak novog člana.

REVOLUCIJA U ADMIRALBET ABA LIGI! Ulaskom Dubaija MENJA se BROJ klubova! Evo koliko će se timova TAKMIČITI u regionu!

Foto: Starsport

Trofej ABA lige

Takvu odluklu doneli su klubovina skupštini regionalnog takmičenja, gde je devet glasalo za, Partizan je bio protiv ovakve odluke, dok se predstavnici podgoričke Budućnosti nisu pojavili na sastanku.

To što će AdmiralBet ABA liga imati novog člana sa sobom povlači i promenu sistema takmičenja.

Prema saznanjima "Meridian sporta", Skupština je posle prijema Dubaija usaglasila i te promene i od sledeće sezone 16 timova će se boriti za regionalni trofej.

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

 

U narednoj sezoni u prvoj AdmiralBet ABA ligi učestvovaće 13 timova koji su izborili opstanak plasmanom u tekućoj takmičarskoj godini i šampion AdmiralBet ABA 2 lige.

To je ukupno 14 timova, a za poslednje 15. mesto boriće se poslednjeplasirani iz ABA 1 i finalista ABA 2 lige, dok će 16. mesto zauzeti Dubai.

Finaliziran je i dogovor da maksimalan broj ekipa iz jedne države  bude šest, a klub koji bi igrao u baražu iz ABA 2, ne može da bude iz Srbije ako je prvak drugog ranga takmičenja iz iste zemlje.

Sigurno da će odluka ulaska Dubaija na Jadran izazvati i mnogo zgusniji kalendar naredne sezone, budući da večite rivale osim učešća u Evroligi očekuje i takmičenje u Kupu Radivoja Koraća, koji je nedavno u Nišu odbranila Crvena zvezda, pošto je u finalu savladala Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading