NBA JE LIGA NIKOLE JOKIĆA! Podatak koji DOKAZUJE da je Džoker NAJBOLJI KOŠARKAŠ na svetu!

Autor:

Sport

27.02.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarna statistika srpskog centra.

NBA JE LIGA NIKOLE JOKIĆA! Podatak koji DOKAZUJE da je Džoker NAJBOLJI KOŠARKAŠ na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić nastavlja da dominira NBA ligom sa svojim Denver Nagetsima. Ekipa iz Kolorada je prethodne sezone osvojila svoj prvi šampionski prsten u istoriji franšize, a Jokić je potpuno zasluženo dobio priznanje za najboljeg igrača finalne serije.

Nikola ispisuje istoriju košarke, što brojkama, što načinom igre. Nikada nije viđen centar koji dodaje kao Jokić, ali uz to on je prava sila i na niskom postu.

Ne postoji način da se Jokić brani u igri 1 na 1, a ukoliko neka ekipa pokuša da ga udvaja, on to kažnjava pravovremenom asistencijom.

Javnost u SAD je tek prethodnih par godina počela da mu odaje priznanje za sve što radi, a sve iz razloga što nije dovoljno marketinški atraktivan da bude "lice lige".

Kada govorimo o igračima koji su zaštitni znak NBA, uvek dva imena prva padaju na pamet, a to su Lebron Džejms i Stef Kari.

Lebron je najbolji strelac u istoriji, a njegova karijera koja traje 21 godinu na vrhunskom nivou je impresivna. Osvajao je Džejms titule sa tri različite ekipe(Majami dva puta, Klivlend i Lejkersi), a u svakoj od četiri bio je glavni igrač svog tima. Kari je s druge strane najbolji šuter koji je ikada igrao košarku, a zajedno sa Klejom Tompson i Drejmondom Grinom izgradio je dinastiju Golden Stejt Voriorsa.

Nikoli treba vremena da dostigne njihov status legendi - istorijski gledano, ali ako uzmemo u obzir sadašnjost, Jokić je bolji igrač od obojice što dokazuju brojevi.

Naime, Denver Nagetsi sa Jokićem kao predvodnikom nisu izgubili od Lejkersa ili Voriorsa predvođenih Džejmsom ili Karijem u poslednjih 11 mečeva, preciznije od 1. januara 2023. godine.

 

 

Još je imrepsivnija statistika Nikole Jokića u tim mečevima a izgleda ovako:

Jokić protiv Lebrona Džejmsa:

SKOR: 6-0

27.3 poena, 14.0 skokova, 11.2 asistencije 

 

Jokić protiv Stefa Karija:

SKOR: 5-0

29.8 poena, 13.2 skokova, 11.0 asistencija

NBA je liga Nikole Jokića i tu više nema nikakve dileme. Ostaje samo nada da će ga zdravlje poslužiti u nastavku sezone i karijere, a ukoliko sve bude kako treba, o Nikoli će se govoriti kao o jednom od najboljih igrača u istoriji košarke, ka čemu ide krupnim koracima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading