DENVER SE PREPORODIO POSLE OL-STAR VIKENDA! Jokić novim tripl-dablom SLOMIO Blejzerse! Portland je REDOVNA MUŠTERIJA!

Autor:

Sport

24.02.2024

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada mu nedostaje 16 kako bi prestigao Medžik Džonsona.

DENVER SE PREPORODIO POSLE OL-STAR VIKENDA! Jokić novim tripl-dablom SLOMIO Blejzerse! Portland je REDOVNA MUŠTERIJA!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Portland Trejl Blejzerse na gostujućem terenu rezultatom 127:112. Ovo im je bila šesta vezana pobeda protiv ekipe iz Oregona.

Poenterski, ekipu iz Kolorada je predvodio Majkl Porter Džunior sa 34 poena, dok je naš reprezentatovac Nikola Jokić uspeo da upiše 122. tripl-dabl u karijeri postigavši 29 poena, 15 skokova, 14 asistencija (11/14 za dva, 1/3 za tri, 4/5 sa penala). 

 

 

Što se Portlanda tiče, najviše se istakao Džeremi Grent sa 25 poena, a pomogli su mu Anferni Simons i DeAndre Ejton sa 21, odnosno 22 poena. 

Prva četvrtina je bio jedini period utakmice u kojoj su Blejzersi uspevali da se održe u egalu. Sigurno je da njihovi navijači moraju da se naviknu da njihova ekipa nije kompetentna, imajući u vidu da su od trejda Dejmijena Lilarda indirektno pristali na takozvano "tenkovanje". Takođe, Denver posle Ol-star pauze deluje kao nova ekipa. Prijao im je odmor, i izgleda da su tri vezana poraza pre vikenda svih zvezda samo prošlost za Nagetse. 

 

 

Već u uvodnim fazama utakmice, nazirao se novi tripl-dabl Nikole Jokića, koji se svojim 122. ispunjavanjem sve tri kolone dvocifrenim brojkama približio legendarnom Medžiku Džonsonu na samo 16 zaostatka. Jedan od najboljih Lejkersa ikada je za sada treći. Svakako Nikola je u ovom delu igre najviše profitirao iz saradnje sa Aronom Gordonom, koji veoma zahvalno koristi fantastične asistentske sposobnosti gorostasnog Somborca. 

 

 

U drugom kvartalu počelo je odvajanje Nagetsa. Nikola je započeo na klupi po običaju, a poentersku palicu je za kratko preuzela klupa Denvera. Ipak, došlo je do mini serije od sedam vezanih poena Blejzersa, čime su prišli na poen, tako da je Maloun bio prinuđen da pozove tajm-aut i uvede dvostrukog MVP igrača.

Tada je Jokić uzeo stvar u svoje ruke i sa nekoliko dobrih asistencija doveo stvari na svoje mesto. Najviše je profitirao Majkl Porter Džunior, vodeći skorer ove utakmice, a takođe se kreativnim dodavanjima istakao i Gordon, čime je dokazao da nije samo majstor zakucavanja. Na odmor se otišlo sa velikih +15 za Nagetse. 

 

 

Sa poluvremena, Portland je došao izrazito motivisan. Simons je sredinom trećeg dela vezao tri vezana "snajpera" sa distrance, tako da je Maloun morao da za svaki slučaj zatraži tajm-aut. Tada su Porter i Jokić ponovo počeli da zatrpavaju koš domaćina, tako da se nije pitanje pobednika nijednom dovelo u pitanje. Valjalo bi pomenuti i ulogu Kolina Gilespija, kako u ovom delu meča, tako i na čitavoj utakmici. Mladi igrač ekipe iz Kolorada je pokazao  da može i hoće podneti veću ulogu sa nekoliko važnih koševa. 

 

 

Ostatak meča nije bio od preterane važnosti, s obzirom da se šuterska rapsodija Nagetsa nastavila u završnom kvartalu. Prvo je sa razdaljine pogodio Votson, a potom Porter, čiji su poeni uporno terali Blejzerse da pauzma pokušaju zaustaviti Denver. Koliko je bila velika razlika, govori činjenica da se Jokić vratio u igru  na tek pet minuta do kraja meča, kako bi "dovršio posao".

 

Denver je ovom pobedom zabeležio 38. pobedu ove sezone u NBA ligi, i tako sačuvao četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Portland, sa druge strane, nastavlja užasnu sezonu sa tek 15 pobeda. Zbog toga, nalaze se na pretposlednjem mestu Zapada, a jedino su lošiji Vembanjamini Sparsi. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading