KOLIKO JE ZARADIO? Nikola Jokić DOBIO MIZERAN NOVAC za Ol-star utakmicu!

Autor:

Sport

19.02.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastičan prihod našeg košarkaša.

KOLIKO JE ZARADIO? Nikola Jokić DOBIO MIZERAN NOVAC za Ol-star utakmicu!

Foto: printscreen/x.com

Istorijska Ol-star utakmica  NBA lige odigrana je prethodne noći, a rezultat je bio više nego upečatljiv - tim Istoka je porazio tim Zapada sa rezultatom 211:186.

Osim sportskog takmičenja, Ol-star utakmica ima i humanitarni karakter. Ovaj događaj se uglavnom koristi kako bi se prikupljali prilozi u dobrotvorne svrhe, što svakako predstavlja pozitivan aspekt događaja. Iako se igrači ne odriču svojih zarada, deo prihoda ide u pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Nikola Jokić, jedan od učesnika, od svog šestog učešća inkasirao je tek 25.000 dolara, što je svakako značajna suma, ali mizerna u odnosu na njegova uobičajena primanja. Pobednici su inkasirali 100.000 dolara, i iako ovaj meč ima humanitarni karakter, utisak je da bi NBA liga mogla malo da se "otvori" i time da dodatni stimulans igračima u borbi za pobedu, s obzirom da već godinama unazad imamo prilike da gledamo farsične utakmice na kojima se igrači ne trude. Dokaz da to nikome nije zabavno leži u gledanosti koja kontinuirano opada.

Foto: NBA

Tim Zapada

Moramo dodati i to da, kada bi se više plaćalo, veći bi bio i dohodak humanitarnih organizacija, a dobrim delom bi novac isplatila povećana gledanost, koja bi se neosporivo podigla kada bi meč imao kompetitivnu faktor. 

Pored toga, i ostale nagrade na Ol-staru su u odnosu na plate igrača zanemarljive - pobednik u šutiranju trojki dobija 50.000 dolara, dok učesnici utakmice novih zvezda takođe zarađuju značajne sume novca.


Ipak, ova Ol-star utakmica je definitivno postavila nove standarde kako po pitanju sportskih dostignuća, tako i po pitanju humanitarnog angažmana sportista.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading