PONOS I DIKA NAŠE ZEMLJE! Nikola Jokić PROSLAVLJA Srbiju na Ol-star meču!

Autor:

Sport

19.02.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divan potez Somborca.

PONOS I DIKA NAŠE ZEMLJE! Nikola Jokić PROSLAVLJA Srbiju na Ol-star meču!

Foto: printscreen/x.com

Najbolji košarkaš sveta, Nikola Jokić, i ove godine sa ponosom je predstavljao Srbiju na NBA Ol-star utakmici. Ovo je već šesti put da se Somborac našao među najboljim košarkašima sveta na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Nikola Jokić je postao prvi Srbin posle 15 godina koji je dobio priliku da zaigra na Ol-star meču 2019. godine, a od tada je redovan učesnik. Njegovo učešće na Ol-star meču je izazvalo veliku pažnju ljubitelja košarke u Srbiji, a posebno je bila primetna majica koju je nosio na zagrevanju pred početak utakmice. Na leđima majice, pored njegovog prezimena, stajala je velika zastava Srbije, što je još jednom istaklo njegovu odanost i ponos prema svojoj zemlji.

 

 


Njegovo prisustvo na Ol-star utakmici, zajedno sa uspesima u NBA ligi, čini ga definitivno jednim od najboljih ambasadora svoje zemlje. Uz Novaka Đokovića, on je postao simbol sportskog uspeha i ponosa Srbije širom sveta

 

 

Ol-star

Tradicionalni Ol-star meč u Americi održao se ove godine 19. februara u Indijanapolisu dva sata posle ponoći, po našem vremenu a pobedila je ekipa Istočne konferencije rezultatom 211:186.

Nikola Jokić je, naravno, četvrtu godinu zaredom bio u prvoj petorci, a šestu ukupno, Zapada čiji je kapiten bio Lebron Džejms. Sa druge strane, Istok je predvodio Janis Adetokumbo.

Rezervisti ekipe Zapada su bili Devin Buker, Stef Kari, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavaj Lenard i Karl-Entoni Tauns. Oni su se pridružili prvoj postavi koju su činili: Pomenuti Nikola Jokić i Lebron Džejms, te Luka Dončić, Kevin Durent i Šaj Gildžus-Aleksander.

Rezervisti ekipe Istoka bili su Bam Adebajo, Paolo Bankero, Džejlen Branson, Džejlen Braun, Donovan Mičel, Tajris Maksi i Džulijus Rendl. Prvu postavu ekipe Istoka čine: Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Tajris Halibarton i Demijan Lilard.

Ranije smo dobili najbolje u zakucavanju i šutiranju za tri. Mak Mekklang je osvojio prvu od dve pomenute nagrade, dok je Dejmijan Lilard drugu godinu zaredom najbolji šuter van linije 6,75.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading