ZVEZDA JEDVA UKROTILA "PANTERE"! Crveno-beli VELIKOM MUKOM do polufinala!

Autor:

Sport

14.02.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub sa Malog Kalemegdana pobedio je u četvrtfinalu.

ZVEZDA JEDVA UKROTILA "PANTERE"! Crveno-beli VELIKOM MUKOM do polufinala!

Foto: printscreen/x.com

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u okviru četvrtfinalnog okršaja na Kupu "Radivoja Koraća" rezultatom 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20). Imali smo prilike da vidimo izvanrednu borbu na terenu, a na kraju je klub sa Malog Kalemegdana pokazao karakter i sa mnogo više napora nego što je to bilo očekivano prošao u polufinale. 

Najefikasniji igrač crveno-belih bio je Nemanja Nedović sa 19 poena. Pomogli su mu Adam Hanga sa 13, i Dejan Davidvac sa 15 poena. 

Sa druge strane, "pantere" je predvodio Ognjen Kuzmić sa 18 poena i 15 skokova, a istakao se i Šaranović sa jednim pola koša manje. 

 

 

U prvoj četvrtini obe ekipe su imale problem sa organizacijom napada. Nizale su se izgubljene lopte, ali je Šaranovićev individualni kvalitet dolazio do izražaja, tako da je FMP bio sve vreme u blagoj prednosti. Janis Sferopulos je već na početku bio prinuđen da traži tajm-aut posle kog se napad Zvezde konsolidovao. 

Drugi kvartal obeležili su vanvremenski šutevi obe ekipe. Sa jedne strane, Šaranović je pogodio daleko od linije za tri poena, a sa druge mu je uzvratio Hanga hicem uz pomoć table. U više navrata je izgledalo da bi Zvezda mogla da se odvoji, ali svaki put bi Subotić ili Roberts kreirali kakvu čaroliju koja bi "pantere" održala u igri. Četvrtinu je zatvorio Šaranović i odveo FMP na poluvreme  u egali. 

Po povratku sa odmora, ponovo je viđena rezultatska klackalica. FMP je sa dve neverovatne trojke Stojanovića čak stigao do prednosti u jednom trenutku, ali su se Nedović i ekipa postarali da šteta ne bude velika. U problem sa ličnim greškama je ušao Stepanović, ali to nije mnogo uticalo na "pantere", koji su u poslednji kvartal ušli sa tri poena zaostatka.

 

 

Poslednji deo je doneo krizu u igri FMP. Šut je stao, a to su koristili košarkaši Zvezde i odveli rezultat na +11 u svoju korist. Ipak, Stojanović i Kuzmić vratili su neizvesnost. Nizali su se propušteni napadi, a onda je Davidovac pogodio vanvremensku trojku i rešio utakmicu u korst crveno-belih. Nisu "panteri" posle toga imali šta da traže.  Rebec je pokušao da vrati neizvesnost, ali njegovi poeni su bili uzaludni, s obzirom da je Nedović ubacio oba slobodna bacanja posle faula. 

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Čačka 94, koji je ranije danas iznenađujuće savladao gradskog rivala, Borac. 

Cup tree provided by Sofascore

KRAJ

Četvrta četvrtina:

Deseti minut -Stojanović u prodoru poentira preko Bolomboja. Davidovac pogađa šut, verovatno za pobedu Zvezde, na pas Jaga dos Santosa.  Rebec brzo pogađa prodorom, a Nikitović traži tajm -aut uzaludno. Kraj i pobeda Zvezde. 

Deveti minut - FMP dobrom odbranom sprečava Zvezdu da poentira, ali Rebec maši trojku. 

Osmi minut - Bolomboj mostruozno zakucava odbijenu loptu preko Kuzmića. Ovaj uzvraća na drugoj strani preko Davidovca. Nedović promašuje otvoren šut sa poludistance. 

Sedmi minut - Ilić prmašuje treću trojku iz ugla, a na drugoj strani FMP ne koristi napad. Subotić pravi faul nad Jagom, čime su obe ekipe izašle iz bonusa.   Hanga iz ofanzivnog skoka pogađa a +7. Arbitri su posle snažnog kontakta dosudili faul Gidraitisa nad Kuzmićem, koji će imati dodatno bacanje posle poentiranja.

Šesti minut - Jago promašuje iz driblinga, a Stojanović takođe ne uspeva da pogodi težak šut, ali ga ispravlja Kuzmić odbojkom u reketu. Tajm-aut Sferopulosa.

Peti minut - Nedović pogađa za tri, Zvezda je na +11, deluje da su "panteri ostali bez snage. Šaranović pokušava prodorima da vrati FMP u igru. 

Četvrti minut - Ilić pravi faul nad Stojanovićem koji je bio polovičan. U igru se vratio Jago i odmah naterao Rebeca na ličnu grešku. Posle ubacivanja sa strane, Ilić pogađa za tri.

Treći minut - Rebecu lopta izlazi iz koša posle šuta za tri. Hanga sa druge strane baca alej-up Iliću, koji uspeva da je ubaci kroz obruč. Tajm-aut Nikitovića. Nedović je fauliran i precizan oba puta sa penala. 

Drugi minut - Uspeva Zvezda da se odbrani od raspoloženog Šaranovića, a Hanga konačno čuva defanzivni skok. Nedović poentira flouterom. Rebec je ponovo fauliran. Ovo je Zvezdi drugi timski faul. Isti igrač je pokušao dalekometražnu trojku da bi lopta završila u rukama Bolomboja. 

Prvi minut - Prvi napad je za "pantere", a Stojanović vrsnim prodorom pogađa preko Bolomboja flouterom. Dalibor Ilić na drugoj strani uzvraća trojkom. 

Treća četvrtina:

Deseti minut - Foster pravi faul i šalje Hangu na bacanja. Mađar je bio nesiguran i ostao polovičan. U smiraj četvrtine, Rebec propušta priliku da poentir, praveći korake. Sa dve sekunde za napad, Zvezda nije uspela da uradi išta vredno pomena.

Deveti minut - Hanga se zaleće na prodor i uspeva da proturi loptu kroz obruč, a onda BOlomboj lupa nerealnu rampu Fosteru pri pokušaju zakucavanja. 

Osmi minut - Rebec lomi Mitrovića i pogađa za tri, FMP je u seriji 6-0. Zvezda gubi lotpu, a to ne koristi Stojanović.

Sedmi minut - Davidovac ne uspeva da poentira sa trojke, a na drugoj strani Kuzmić pogađa uz faul. Slobodnim bacanjem ostvaruje nerešen rezultat. Stojanović pravi faul nad Hangom, a izvedenu loptu sa strane ne koristi Mađar. 

Šesti minut - Nedović pogađa svoj 11 poen posle malog predaha. FMP prosipa napad, a posle igranja nogom Kuzmića u odbrani, Nedović pogađa još jedan težak fejd-avej.

Peti minut - Bolomboj ne pogađa zicer, a onda Forster promašuuje otvoren šut za tri. Ipak, offanzivni skok FMP radi, a Roberts nepažnju Zvezde kažnjava trojkom. Sferopulos traži tajm-aut. 

Četvrti minut - Stepanović pravi faul u napadu, ovo mu je četvrta lična greška, tako da će igrač "pantera" morati na klupu. Jago kostisti pik Bolomboja i preciznim flouterom donosi poene svom timu. Sa druge strane, Subotić ne pogađa težak šut, ali lopta ostaje u posedu FMP, da bi Stojanović promašio ceo obruč sa distance. 

Treći minut - Gidraitis je na liniji za slobodna bacanja bio oba puta precizan. Efikasnije drugo poluvreme u odnosu na prve dve četvrtine. Stojanović ponovo pogađa trojku, ovvaj put preko Bolomboja .

Drugi minut - Stojanović pogađa za tri, a Bolomboj promašuje šut.

Prvi minut - Zvezda je poluvreme otvorila poenima, imaju prednost od šest poena.

Druga četvrtina:

 

 

Deseti minut - Bojan Subotić je nezgodno pao posle ulaska u reket Zvezde, ali izgleda da je sve u redu. Lazarević je napravio faul nad Subotićem, a ovaj je oba puta bio precizan. U igru ulazi Nedović i odmah izvrsnim flouterom pogađa. Poslednji napad ima FMP i Šaranović novim pogotkom okončava ovo poluvreme. 

Deveti minut - Kuzmić je na liniji za slobodna bacanja i precizan je oba puta. Gidraitis promašuje đut za tri sa druge strane. 

Osmi minut - Lazarević poentira posle Kuzmićevog polaganja. Sa druge strane Roberts promašuje, a Davidovac to koristi trojkom. 

Sedmi minut - Ovaj put je Deda bio oba puta precizan. Stojanović propušta priliku da izjednači FMP rezultatski, ali lopta ostaje u posedu Nikitovićeve ekipe. Šaranović pravi odličan ulaz u reket, i pogađa uz faul. Sferopulos traži tajm-aut. Šaranović promašuje dodatno bacanje. Napad Zvezde predvodi Hanga,  Roberts seče napad faulom nad Davidovcem, ponovo Dejan izlazi na liniju, i ponovo je polovičan

Šesti minut - Davidovac je fauliran u reketu i koristi jedno slobodno bacanje. Napad će biti za "panter" koji u  brzim trčanjem poentiraju preko Šaranovića. Sa druge strane, Stepanović ponovo pravi faul, tako da Davidovac ponovo ima priliku sa penala. 

Peti minut - Ipak će biti običan faul Jaga. Loš fejd-avej Fostera, a Hanga sjajnim driblingom "lomi članke" Subotiću, tako da trener Nikitović mora da zatraži tajm-aut. Čvrsta odbrana Nedovića nad Šaranovićem primorala je sudije da poonovo sviraju faul. Roberts nekako uspeva da doturi loptu do Kuzmića, koji hrogom pogađa preko Mitrovića. 

Četvrti minut - Mitrović je bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja posle faula Stepanovića. Zvezda je na samo jednom faulu u ovoj deonici, tako da treba očekivati agresivniju odbranu. Votson maši šut za tri, a Jago preuzima organizaciju napada. Nedović je na prodoru izgubio loptu, a Jago preseca napad FMP fauom. Gledaće se snimak da bi se utvrdilo da li je u pitanju nesportski faul. 

Treći minut - Subotić pogađa trojku sa "tribina". Šut je ono što drži FMP u životu. Već u sledećem napadu, Foster maši isforsirani šut, tako da Zvezda ima loptu. Dobru odbranu su pokazali "panteri" tako da je Nedović bio prinuđen na šut koji promašuje. 

Drugi minut - Jago pogađa za tri, proradio je šut Zvezde konačno, a Foster pravi grešku u koracima tako da ponovo izabranici Sferopulosa imaju priliku za poene. Rebec ponovo gubi loptu užasnim pasom preko celog terena, ovo je bila deveta izgubljena lopta "pantera".  

Prvi minut - Šaranović dalekometražnim hicem nastavlja da rešeta koš Zvezde. Nedović vraća sa druge strane. Rebec pravi faul u napadu tako da je napad ponovo za crveno-bele. 

 

 

Prva četvrtina:

Deseti minut - Hanga šutira preko ruke za tri i pogađa uz pomoć table. Poslednji napad FMP nije iskoristio. 

Deveti minut - Zvezda ponovo gubi loptu, a Foster to koristi monstruoznim zakucavanjem. Puno je prodanih lopti u prvoj četvrtini. Hanga je fauliran na drugoj strani, ali sa linije penala ostaje polovičan.  

Osmi minut - Nedović promašuje zcer posle izgubljene lopte Šaranovića na drugoj strani - FMP ima novi napad. Faul pravi Bolomboj, a Foster u novom napadu gubi loptu. Napad je za Zvezdu. 

Sedmi minut - Stojanović promašuje šut za tri posle dodavanja Rebeca, ali se lopta odbija od Nedovića u aut. Šaranović na pas iz auta pogađa za tri. Zvezda ponovo gubi loptu, tako da FMP ima novi napad, koji Kuzmić ppretvara u poene.

Šesti minut- FMP dominira u skoku. Bolomboj uspeva da poentira na asistenciju Hange. Zvezda je zategla odbranu. 

Peti minut - Novi poeni za Šaranovića posle izgubljene lopte Jaga, a onda FMP krade loptu za uvećanje prednosti. Davidovac atraktivno pogađa ispod ruke Stepanovića. 

Četvrti minut - Konačno poeni iz igre za Zvezdu. Jago je pogodio sa linije za tri poena, a potom još jedna brza akcija koja tera FMP da uzme predah. 

Treći minut - Jago je napravio ličnu grešku. Obe ekipe ne uspevaju da povežu ofanzivne linije. Šaranović je ovaj put pogodio za tri tako da je Sferopulos bio prinuđen na tajm-aut.

Drugi minut- Fantastično zakucavanje Nikole Šaranovića za prve poene na utakmici. Davidovac je potom sa bacanja otvorio poentiranje za crveno-bele, ali je bio polovičan. Šaranović je šutnuo na drugoj stani za tri, ali je promašio. 

Prvi minut- Priliku za napad je imao Šaranović, ali je izgubio loptu. Na drugoj strani je i Zvezda propustila priliku da poentira.

 

 

Postave:

Crvena zvezda: Davidovac, Bolomboj, Nedović, Jago dos Santos, Giedraitis
FMP: Kuzmić, Stepanović, Roberts, Šaranović, Stojanović

Uvod:

Košarkaši Crvene zvezde igraće protiv FMP u četvrtfinalnom okršaju Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu od 20.00 časova. 

Pred crveno-belima ne bi trebalo da bude težak zadatak, s obzirom da nisu poraženi od "pantera" već 38 utakmica. 

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Uoči susreta, za medije je govorio trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Janis Sferopulos

Fokusiramo se samo na tu utakmicu. To je turnir, ali to je nokaut turnir i to dobro znamo. Ako niste spremni da igrate utakmicu po utakmicu, onda će možda doći do iznenađenja, a mi ne želimo da se to desi. Zato se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv FMP. To je tim koji je nedavno promenio trenera. Igraju brže, igraju sa većim entuzijazmom nego ranije, a mi moramo da budemo veoma koncentrisani protiv njih i da igramo našu igru.

Takođe se u suret meču je govorio i Luka Mitrović, centar kluba sa Malog Kalemegdana. 

Luka Mitrović

Ne želimo nikakva iznenađenja. Motivisani smo i željno očekujemo borbu za taj trofej. Lepo je videti mlade igrače na treningu, donose neku novu energiju. Što se tiče ekipe FMP-a, moram da kažem da igraju znatno bolje od dolaska novog trenera, moramo da budemo oprezni i damo svoj maksimum

Podsetimo Zvezda je od učestvovanja na Kupu oslobodila, Džavontea Smarta, Fredija Gilespija, Majka Tobije i novopristiglo pojačanje, Treja Tompkinsa. Od mladalačkih iznenađenja tu su Andrej Kostić, Andrej Lučić i Stefan Marjanović. 

Obe ekipe igraju promenljivo u poslednje vreme. Zvezda je pobedila Zadar posle bolnog poraza u Areni od Žalgirisa i tako se održala na prvom mestu AdmiralBet ABA lige. FMP je posle pobede protiv Igokee ostao kratkih rukava protiv Cedevita Olimpije, čime je pao na 12. mesto u šampionatu Jadrana. 

Meč će biti na prenosu na kanalima Arena Sport Premium 2. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

aqcfqmkzecvj,gqevch

Komentari (0)

Loading