MARININE "LAVICE" KAPARIŠU VIZU ZA PARIZ! Pobeda Srbije donosi SIGURAN PROLAZ!

Autor:

Sport

11.02.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki meč za naše košarkašice.

MARININE "LAVICE" KAPARIŠU VIZU ZA PARIZ! Pobeda Srbije donosi SIGURAN PROLAZ!

Foto: Starsport

Danas je veoma važan dan za košarkašice Srbije, jer igraju meč koji može da im donese plasman na Olimpijske igre u Parizu (21.00).

Pobeda protiv Australije u poslednjem meču treće kvalifikacione grupe u Brazilu bi značila direktno mesto na najvećem sportskom događaju na svetu, dok bi poraz uneo dodatnu neizvesnost u njihovu konačnu sudbinu.


Jedno promašeno slobodno bacanje protiv Brazila može se pokazati ključnim trenutkom, jer je odredilo da će konačna sudbina ekipe biti odlučena večeras.

Foto: Starsport

Marina Maljković

U slučaju poraza, tabela će zavisiti od ishoda meča Brazil - Nemačka koji se igra od ponoći. Srbija ima šansu da se plasira na OI čak i u slučaju poraza, ali pod uslovom da se pogode uslovi na drugom meču u grupi.

Srbija i Nemačka imaju po pobedu i poraz, Brazil nijednu pobedu i dva poraza. Sada se pravi krug od tri reprezentacije i Srbija može u poslednjem kolu da izgubi i od Australije, a to znači da moramo da izgubimo manje nego što je Nemačka izgubila od Australije – što je 32 poena razlike, naravno ukoliko Brazil dobije u svom duelu sa više od sedam. 

Ako Nemačka pobedi Brazil, šta god da uradimo idemo na Olimpijske igre. 

U prethodnim mečevima u grupi, naše košarkašice su pobedile Brazil sa sedam razlike (72:65), dok su u prvom duelu u ovom kvalifikacionom ciklusu izgubile od Nemačke sa istom razlikom (66:73). 

Ipak, ne treba očekivati da Marinine izabranice kalkulišu, već da odlučnom i hrabrom partijom overe vizu za veliko takmičenje u Parizu ove godine. 

Meč će se prenositi na kanalu RTS 1. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading