SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! O gestu na košarkaškoj utakmici BRUJI planeta! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.02.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su rivalke želele da pruže Irkinjama ruke.

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! O gestu na košarkaškoj utakmici BRUJI planeta! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Košarkašice Republike Irske odbile su da se rukuju sa rivalkama iz Izraela, pred početak utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025.

- Košarkaška reprezentacija Republike Irska upozorila je da njihov tim neće učestvovati u tradicionalnim aktivnostima pre utakmice zbog „provokativnih i potpuno netačnih optužbi za antisemitizam od strane izraelskih košarkašica i stručnog štaba - preneo je CNN Nevs 18.


Izraelski košarkaš koji igra u SAD Dor Sar rekao je u sredu da je reprezentacija Irske "prilično antisemitska".

Njegov intervju pojavio se na sajtu KS Izraela. Sa druge strane, košarkaši Irske poručili su da su komentari "zapaljivi i potpuno netačni". KS Irske prijavio je Sarove komentare disciplinskoj komisiji FIBA Evrope, prenosi BBC.

 

 

Tokom tekuće nedelje, izvršni direktor KS Irske Džon Fihan naglasio je da će se irska selekcija imati za posledice velike kazne i izbacivanjem iz takmičenja ako bude bojkotovala mečeve sa Izraelom. On je sugerisao da bi bojkot "uništio irsku žensku međunarodnu košarku u narednih 10 godina".

Utakmica je odigrana u Rigi, u Letoniji, zbog rata Izraela i palestinskog Hamasa u pojasu Gaze. Košarkašice Izraela pobedile su Republiku Irsku rezultatom 87:57.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading