NAJTEŽI UDARCI PARTIZANA! Pogledajte NAJBOLNIJE poraze crno-belih i mečeve koje su gubili TROJKAMA u poslednjim SEKUNDAMA! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.02.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli još jednom poklekli u samoj završnici.

NAJTEŽI UDARCI PARTIZANA! Pogledajte NAJBOLNIJE poraze crno-belih i mečeve koje su gubili TROJKAMA u poslednjim SEKUNDAMA! (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ponovo su izgubili u dramatičnom finišu, ovog puta od Bajerna iz Minhena u 26. kolu Evrolige, pred svojim navijačima.

Izabranici Željka Obradovića primili su trojku na 1,1 sekundu pre poslednjeg zvuka sirene i tako ostali bez 13. pobede u sezoni, iako je već bila viđena.

Svemu je kumovao promašaj Kevina Pantera u šutu, kada su Beograđani bili u napadu, da bi potom crno-beli odlučili da ne prave faul, što im se obilo na kraju o glavu. Kaminski je zakasnio da izađe na Francuza i kazna je bila neminovna:

- Ne znam šta da kažem. Imali smo utakmicu u rukama. Ko zna koju tokom ove sezone, ali ostali smo bez pobede. Desila nam se ista priča kao i u Bolonji. I tada smo imali pobedu u rukama, ali nismo bili dovoljno pametni da je privedemo kraju, na način na koji smo želeli. Protiv Virtusa smo izgubili zbog naših grešaka, sada i protiv Bajerna. Da su igrači bili pod stresom ne bi imali prednost sve vreme. Tražio sam da se pravi prekršaj, ali se to nije desilo. Isto sam tražio i u Bolonji na dva razlike, ali…. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. Moja je odgovornost - rekao je Žoc posle utakmice na konferenciji za medije.

Ipak, ovo nije prvi put da igrači kluba iz Humske trpe zbog "dečijih bolesti". Kao što je već navedeno, pre samo šest dana protiv Virtusa u Bolonji, Lundberg je pogodio trojku na 37 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, pri vođstvu Partizana 81:79, donevši preokret Italijanima 82:81, koji su potom sačuvali kapital i upisali pobedu (88:84).

"Parni valjak" je doživeo istu "torturu", u mečevima sa Baskonijom prošle i Crvenom zvezdom pre dve godine.

Markus Hauard je tada u drugom kolu doneo produžetak Špancima, posle kojeg su i slavili, ali je koš Amerikanca za nastavak postignut preko Pantera i Ledeja nekoliko sekundi pre kraja ipak bio daleko važniji.

Navijači Zvezde se s ponosom sećaju prvog evroligaškog derbija i poteza Nemanje Nedovića, koji je doneo trijumf crveno-belima 76:73, pošto je zadao jedan od bolnijih udaraca večitom rivalu.

Šokantan je bio i potez Borne Kapuste, košarkaša Studentskog centra, koji je Podgoričanima doneo istorijski Superkup AdmiralBet ABA lige protiv Partizana, pogodivši trojku na pola minuta pre kraja meča.

U video prilogu od 30. sekunde, pogledajte kako su crno-beli ostali bez prvog trofeja, pred start nove (tekuće) sezone.

Treba, međutim, istaći, da je najpoznatija trojka i dan danas koja je postignuta protiv Partizana bila ona protiv Cedevita Olimpije 2014. godine. Pre deceniju i, zanimljivo, na isti dan kada je klub iz Humske obeležavao četiri godine od epske trojke Dušana Kecmana protiv Cibone u Zagrebu kojom je osvojio AdmiralBet ABA ligu, vratilo se crno-belima usred Beograda u polufinalu istog takmičenja.

Amerikanac Nolan Smit odapeo je strelu čim je kročio na protivničku polovinu i uspeo da postigne trojku, koja i dan danas peče svakog navijača crno-belih. Međutim, ne više od ove poslednje Silvana Franciska, junaka minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading