"GOSTOVANJE PARTIZANU JE JEDNO OD NAJTEŽIH"! Lučića očekuje TOPAO DOČEK u ARENI! Otkrio DA LI ga gledamo u REPREZENTACIJI!

Autor:

Sport

07.02.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak pred grobare će biti glavna tema.

"GOSTOVANJE PARTIZANU JE JEDNO OD NAJTEŽIH"! Lučića očekuje TOPAO DOČEK u ARENI! Otkrio DA LI ga gledamo u REPREZENTACIJI!

Foto: Starsport

Vladimir Lučić

Košarkaši Partizana dočekuju Bajern u četvrtak (20.30) u okviru 26. kola Evrolige. 

Ovo može biti prva u nizu utakmica koje će odlučivati sudbinu klubova u borbi za sledeću fazu takmičenja, a crno-belima će na veoma bitan "megdan" izaći poznato lice.

Naime, u redove Bajerna se posle duge povrede vratio Vladimir Lučić, nekadašnji igrač Partizana. On će kao kapiten predvoditi svoj tim u pokušaju da ostvare zlata vredan "brejk" u grotlu Arene.  

- Gostovanje Partizanu je jedno od najtežih, ako ne i najteže u Evropi. Posle poraza u derbiju, desila su im se dva neuspeha u duplom kolu Evrolige, a na kraju i iznenađenja od Splita. Ali, to je ekipa okružena navijačima koji su uvek dobro znali da prepoznaju kada je podrška najpotrebnija. Gledao sam pet-šest utakmica ove sezone u kojima se Partizan vraćao zahvaljujući neverovatnoj energiji koja je dolazila sa tribina i posle ogromnih minusa dolazio do pobeda. Posle poraza od Splita, biće nam još teže. Svestan sam i ja, kao i svi u klubu, da nije najzahvalniji trenutak da se ide Partizanu na noge. Mada, i oni se bore sa određenim problemima – rekao je Lučić.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Lučić (desno)

Potom se dotakao i svoje fizičke spreme, s obzirom da je dugo bio odsutan, i naglasio kako se još ne nalazi u punoj snazi. Sreća u nesreći je što je u pitanju leva ruka, slabiji ud srpskog rerezentativca. 

- Pristupio sam oporavku sa jasnom neizvesnošću da li ću uopšte moći da se vratim ili ne. Sa 34 sam mogao samo da dam sve od sebe da vratim ruku u najbolje moguće stanje koje mi dozvoljava da ponovo igram. Što se tiče mobilnosti i pokreta, ruka je na 80 odsto mogućnosti. Sreća u nesreći je da je u pitanju leva, što me ne ograničava toliko. To su sada pokreti normalnog sveta koji inače ima manju mobilnost. Posle osam meseci bez treninga rizik je ući odjednom u sezonu, ali ja sam tu dva meseca, nisam propustio nijednu utakmicu - istakao je nekadašnji košarkaš crno-belih. 

Za kraj, rekao je ono što čitavu srpsku javnost interesuje, a to je njegov nastup za reprezentaciju pod komandom Svetislava Pešića. 

- Video sam se sa Karijem Pešićem, bio je na utakmici. Službeno sam dobio i mejl na klub, poziv. Jedino što može da bude problem je moja povreda, u smislu osiguranja. Ali, ako to bude u redu, stižem! Zaista je relativno retka pauza. Prvi put je Evroliga uskladila raspored i definitivno bi mi značilo da dođem. Baš sam pričao sa Vanjom Marinkovićem o tome. Drugačije je kada dođe nas 12, zaista je osveženje. Promeniš sredinu, vratiš se u klub drugačiji - dovršio je Lučić za Meridian sport. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading