SRBIJA SE NIKOGA NE BOJI: Drulović otkrio koga bi voleo za rivala u grupi u Ligi nacija

Autor:

Sport

07.02.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka na žrebu dobijemo najjače selekcije iz prva dva šešira, da bude atraktivan fudbal, kaže novi selektor "orlića".

SRBIJA SE NIKOGA NE BOJI: Drulović otkrio koga bi voleo za rivala u grupi u Ligi nacija

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije su elita evropskog i svetskog fudbala, a to će ove godine biti potvrđeno čak dva puta. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija će najpre igrati na EVRO 2024 u Nemačkoj, dok će na jesen debitovati u najjačoj A diviziji Lige nacija, za šta su se sami izborili u prethodnom ciklusu u B diviziji. Ko će biti rivali "orlovima", biće određeno sutrašnjim žrebom u Parizu (18.00), a ono što je poznato jeste da je Srbija smeštena u najslabiji četvrti šešir s Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Škotskom, na koje ne može udariti.

Sve ostale selekcije koje su u A diviziji su potencijalni protivnici. Tako kuglice mogu ukrstiti puteve našoj reprezentaciji i Španiji, Hrvatskoj, Italiji ili Holandiji (prvi šešir), iz drugog su nam potencijalni rivali Danska, Portugal, Belgija i Mađarska, a iz trećeg Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska.

Republika

Foto: Starsport

Ljubinko Drulović

Gledajući imena reprezentacija, potencijalno najjača grupa za Srbiju obuhvatala bi Španiju, Belgiju i Francusku, dok bi najlakši rivali mogli biti Hrvatska, Mađarska i Poljska. Doskorašnji član Piksijevog tima, a sada selektor "orlića" Ljubinko Drulović je u razgovoru za Srpski telegraf poručio da bi on voleo da se koplja ukrste s jakim i atraktivnim protivnicima.

- Nema bežanja, nema kalkulisanja, nema provlačenja, pa da prizivam "lakše" protivnike. Pa svi u A diviziji su jaki i zasluženo su tu. Ja bih lično voleo da iz prvog šešira izvučemo Španiju, najjaču selekciju, zbog atraktivnosti i lepote fudbala. Iz istog razloga bih iz drugog šešira voleo da izvučemo Portugalce. Imaju ozbiljnu reprezentaciju, a nama su ostali u lepom sećanju zbog baraža za odlazak na Mundijal u Kataru. Belgija je isto jaka, ali je Portugal atraktivniji. Što se Mađarske i Danske tiče, s komšijama smo igrali u prošlom ciklusu, dok ćemo se s Dancima sresti na EVRO 2024 i bilo bi previše opet - rekao je Drulović.

Foto: Starsport

Neka se ponovi istorija: Srbija slavila u Lisabonu i otišla na SP

On je uveren da bi ovakvi jaki rivali bili po meri za ispitivanje gde je Srbija u tom trenutku, posle EP. Ipak, kao trećeg protivnika priželjkuje najlakšu varijantu da bismo imali veće šanse za opstanak u A diviziji.


- Francuska je najbolja evropska selekcija, a u trećem je šeširu. Nju ne želim, kao ni Švajcarsku, ali ni Nemačku jer je njihov mentalitet poznat. Ostaje nam Poljska, mislim da bismo protiv nje igrali lep fudbal s dobrim šansama za pobede - zaključio je Drulović.

 

Hrvatska i Švajcarska, ne treba nam to

Žreb bi mogao da spoji u grupu Srbiju i Hrvatsku ili Švajcarsku, pa čak i sve tri selekcije. Imajući u vidu prethodna dešavanja koja nemaju veze sa sportom, Ljubinko Drulović bi najradije izbegao "vatrene" i "sajdžije".
- Neko bi voleo da igramo protiv Hrvatske, ali ja ne. Ne zato što se bojim za učinak protiv jedne od najboljih selekcija na svetu, već zato što bi ti mečevi sigurno imali konotaciju koja nema veze sa sportom. Ne treba nam to. Isto važi i za Švajcarsku, incidenti i provokacije kakve su pravili Granit Džaka i Džerdan Šaćiri nam nisu potrebni - jasan je Drulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading