SAMO JEDAN IGRAČ PARTIZANA JE BIO ROĐEN! Evo kada je Split poslednji put POBEDIO crno-bele! Grobari su APLAUDIRALI novoj NBA zvezdi!

Autor:

Sport

05.02.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski tim šokirao crno-bele u Areni.

SAMO JEDAN IGRAČ PARTIZANA JE BIO ROĐEN! Evo kada je Split poslednji put POBEDIO crno-bele! Grobari su APLAUDIRALI novoj NBA zvezdi!

Foto: Admiralbet ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Splita priredili su senzaciju i u 21. kolu AdmiralBet ABA lige pobedili Partizan u Stark Areni u Beogradu rezultatom 74:67.

Šenon Šorter predvodio je "žute" do pobede s 18 koševa i osam skokova, a Split je tako ostvario prvi trijumf protiv Partizana u regionalnom takmičenju još od aprila 1991. godine, kada je Toni Kukoč odigrao utakmicu vrednu pažnje, čime je izazvao aplauz i izmamio ovacije beogradske publike.

Naime, Kukoč je u tom duelu imao tripl-dabl sa 14 koševa, 12 skokova i 15 asistencija u velikoj pobedi tadašnjeg Popa 84 (naziv KK Splita od 1990. do 1991.) od 86:64 u Beogradu. Legendarni as Čikaga je na to dodao još šest blokada i sedam ukradenih lopti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Toni Kukoč

Bila je to treća utakmica finalne serije prvenstva Jugoslavije, u kojoj je Split slavio s maksimalnih 3-0.

Od te utakmice prošlo je skoro više od tri decenije. Zanimljivo da je samo jedan igrač Partizana bio tada rođen, reč je o Džejmsu Naneliju koji je 14. jula napunio 33 godine.

Ostaće upisano u istoriji kao poslednja utakmica poslednjeg prvenstva bivše Jugoslavije. Gotovo hiljade navijača diglo se na noge i aplaudiralo tada 22-godišnjem Toniju Kukoču, koji je tada bio tek na početku blistave karijere.

Već je iduće sezone prešao je u Beneton iz Treviza, a 1993. je potpisao za Čikago Bulse, s kojima je osvojio tri titule NBA šampiona...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading