VASA MICIĆ PRIZNAO: Šaj SANJA Aleksu Avramovića!

Autor:

Sport

04.02.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva zvezda Oklahome ne može da se pomiri sa porazom od Srbije u polufinalu Mundobasketa.

VASA MICIĆ PRIZNAO: Šaj SANJA Aleksu Avramovića!

Foto: www.profimedia.rs

Vasilije Micić igra svoju prvu sezonu u NBA ligi, a period prilagođavanja je još uvek u toku.

Vasa je doša u najbolju ligu na svetu kao dvostruki šampion Evrolige, MVP na Starom Kontinentu, ali minutaža koju dobija nije adekvatna pedigreu koji ima.

Ipak, kako je više puta naglasio, nije se pokajao što je odlučio da se otisne "preko bare", a smatra da njegovo vreme u Oklahomi tek dolazi.

Tanderi su mlad tim koji ove sezone ima rezultate preko očekivanja. Ekipa se nalazi na drugom mestu Zapadne konferencije, a predvodi ih Kanađanin Šaj Gildžes Aleksander, koji igra sezonu života. Fenomenalniu bek prosečno beleži 31.3 poena uz 5.6 skokova i 6.4 asistencije, a trenutno je drugi u trci za MVP-a iza našeg Nikole Jokića.

Aleksander je ovog leta osvojio bronzanu medalju sa selekcijom Kanade na Mundobasketu, a polufinale su izgubili od selekcije Srbije koja je na kraju bila srebrna.

Ono što je oduševilo svet je bila odbrana na najboljem igraču Kanade, a delo je Alekse Avramovića. Šaj nije zaboravio ovu utakmicu, a ona mu je trn u oku.

Republika

Foto: FIBA

Aleksa Avramović

 

Lu Dort je takođe bio član nacionalnog tima, a sada je Micićev saigrač, a Vasilije je u razgovoru za "B92" otkrio da nisu zaboravili meč protiv naše selekcije.

- Imam super odnos sa Šejem (Gildžes Aleksandrom), stvarno, i Lu (Dort) je super momak. Šaju je to ozbiljan trn u oku i stalno pravimo šalu na tu temu. On je čak juče rekao da jedva čeka da opet igra protiv Srbije i da bi on odigrao, kako je rekao, svoju najbolju utakmicu u životu. Tako da je definitivno zapamtio i Aleksu i celu reprezentaciju. Ali, mislim da je ta bronza za njih, za nacionalni tim, veliki uspeh jer su prvi put osvojili medalju. Ali kako ne, uticalo je to srebro i ta pobeda u polufinalu dosta i olakšalo meni ovde kad sam došao, u smislu nekog poštovanja od strane njih - rekao je Micić.

Osvrnuo se Vasa i na Olimpijske igre u Parizu.

- Svi imamo želju da igramo, ja sam to davno rekao, mislim da je to tema koja je ponovljena mnogo puta. Mislim da je trenutak kada neko ne igra, da je to najveća unutrašnja borba tog pojedinca, zato što najlogičnije je da svi volimo da igramo, a opet s druge strane sezone su iscrpljujuće i onda su te odluke za korak u budućnost, jer ta tela koja imamo, to je jedino naše oruđe i onda moramo prosto da slušamo nekad i telo i da odlučimo kako možda ne želimo glavom. Što se tiče Olimpijskih igara, nadam se da će biti sve okej i da ćemo biti zdrav - zaključio je Micić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading