ENIGMA ZVANA BREJK PARTIZANA! Ko i posle DEVET GODINA nastupa! Mogu li OVI BORCI PONOVO SAČUVATI Zvezdinu sezonu?

Autor:

Sport

28.01.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojac koji i posle decenije ima priliku da prisustvuje ispisivanju istorije.

ENIGMA ZVANA BREJK PARTIZANA! Ko i posle DEVET GODINA nastupa! Mogu li OVI BORCI PONOVO SAČUVATI Zvezdinu sezonu?

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u Areni danas u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige od 19.00 časova. 

Današnji okršaj nosi posebnu težinu, s obzirom da praktično odlučuje pitanje pobednika regularnog dela prvenstva Jadrana, a time i prednost domaćeg terena u plej-ofu. 

Kada se sve to zbroji sa standardno visokim strastima koje sa sobom nosi najeveći sportski okršaj u Srbiji, svesni smo da će Arena biti užarena. 

Poznato je koliko veliki značaj nosi domaći teren u derbiju, a njegovu prednost sugeriše podatak da Partizan ne zna za trijumf u gostima večitom rivalu punih devet godina!

Svi grobari se nadaju pobedi, ali ona može biti i Pirova. Podsećamo danas na trijumf koji je paradoksalno označio početak Zvezdine tiranije Jadranom. 

Republika

Foto: Starsport

Susret 2014/15

Crno-beli su na noge klubu sa Malog Kalemegdana došli posle poraza u prvom duelu polufinalne serije. 

Partizan je u utakmicu ušao sa snažnom željom za pobedu, a nju je za izabranike legendarnog stručnjaka Duška Vujoševića izvojevao neverovatni Milan Mačvan.

Bivša zvezda reprezentacije Srbije je apsolutno pokazao zašto je svetla tačka u igri crno-belih i protivniku je smesto 14 poena i neverovatnih 17 skokova.

Zanimljivo je da su tada u sastavu Crvene zvezde bila dva igrača od kojih se očekuje doprinos i večeras. 

Luka Mitrović i Branko Lazić još tada su bili ratnici kluba sa Malog Kalemegdana, i obojica su odigrala po 17 minuta u ovom istorijskom porazu. 

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović u mlađim danima

Tada je Luka imao tek 21. godinu i bio je jedan od najvećih prospekta u crveno-belom dresu. Pred njim je bila zadivljujuća karijera, ali su se povrede isprečile i onemogućile mu svetsku slavu. I pored toga, Mitrović ima impresivnu karijeru iza sebe, a u zadnjih dve sezone deluje kao da je pronašao novu košarkašku mladost. 

Ove sezone u proseku beleži 9.7 poena po utakmici, čemu dodaje 5.3 skoka u najelitnijem evropskom takmičenju. 

Branko Lazić, sa druge strane, nikada nije presvuko Zvezdinu uniformu još od kada je iz FMP prešao u redove crveno-belih. Od tada se okitio mnoštvom odličja (šest šampionata Jadrana i srebro na Evropskom prevnestvu sa reprezentacijom), postao kapiten kluba sa Malog Kalemegdana, i zasigurno obezbedio sebi zvanje legende slavnog dresa. 

 

Foto: Starsport

Branko Lazić

Tada je Zvezda uspela da nošena sjajnom igrom i duhom ekipe Dejana Radonjića osvoji dve pobede na gostovanju, i tako se plasira u finale AdmiralBet ABA lige koju na kraju i osvaja. Zanimljivo je da su na tim mečevima učestvovala i danas slavna imena poput Bobana Marjanovića, Nikole Kalinića sa jedne, i Nikole Milutinova, Vanje Marinkovića sa druge strane. 

Tako je započeta dominacija nad večitim rivalom, okončana tek prošle sezone, a da li će ponovo crveno-beli veterani moći da preokrenu Zvezdinu sreću, i vrate ovoj sezoni pozlaćeni sjaj kao u sezoni 2014/15, ostaje da se vidi. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading