ČELNIK EVROLIGE ZAGRMEO: Partizan i Zvezda Meridianbet ZASLUŽUJU A licencu! Otkrio NEPOZNATE DETALJE oko KLUBOVA IZ Francuske i Velike Britanije!

Autor:

Sport

21.01.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči će se svideti večitim rivalima.

ČELNIK EVROLIGE ZAGRMEO: Partizan i Zvezda Meridianbet ZASLUŽUJU A licencu! Otkrio  NEPOZNATE DETALJE oko KLUBOVA IZ Francuske i Velike Britanije!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Višegodišnja licenca Evrolige za Partizan i Crvenu zvezdu Meridianbet tema je koja je u žiži, a nakon što su fenomenalnim paritijama i atmosferom dokazali u svakom aspektu da su zaslužili poverenje elitnog takmičenja, ostaje nejasno šta se čeka...

Uvreženo mišljenje je da je finansijski aspekt najbitniji, govorilo se da je Srbija malo i neisplativo tržište koje ne donosi novac, te da se okreće tržištima kao što su Francuska i Velika Britanija.

Međutim, izvršni direktor Unije košarkaških trenera Evrolige, Goran Šašić, otkriva potpuno drugačiju istinu.

Republika

Foto: Vikipedija

Goran Šašić

 

Nikada nisam razumeo zašto Evroliga želi da se proširi na klubove iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije. Mislim da bi trebalo da se fokusiramo na stubove košarke. Crvenu zvezda, Partizan, Valensija i Virtus više zaslužuju “A” licencu nego klubovi iz ove tri zemlje. Takođe, više timova iz Litvanije, Rusije, Grčke i Turske zaslužuje da budu akcionari i drugi tim iz Izraela više zaslužuje da bude akcionar nego oni iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije – rekao je Šašić u intervjuu za ruski portal “Izvestija”.

Potom je otkrio detalje koji su mnogima nepoznati.

- Da li znate koliko je Evroliga zaradila od televizijskih prava iz Nemačke u poslednjih 10 godina? Nula evra. Ušli smo na francusko tržište, ali situacija je tamo još gora. Sama organizacija mora dodatno da plaća za takmičenje da bude prenošena na francuskoj televiziji, a pričamo o milionima evra. S druge strane, postoje televizijska prava u Grčkoj, Izraelu i Turskoj gde Evroliga zaradi oko 10 miliona evra po transakciji. Samim tim, fokusirao bih se na zemlje koje su spremne da ulože mnogo novca za sadržaj, pre nego na Nemačku sa nula prihoda ili Francusku, za koju mora da se dodatno plaća - zaključio je Šašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading