LUDA TEORIJA ANTIVAKSERA - VAKCINA JE UBILA DEJANA MILOJEVIĆA: Protivnici cepiva žele da PROFITIRAJU NA TRAGEDIJI

Autor:

Sport

19.01.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Golden Stejta je pobornik cepiva protiv korone, a asistent mu je preminuo iako je bio zdrav. "Stručnjaci", to je besmisleno, znaju se neželjena dejstva, odgovorili su srpski lekari

LUDA TEORIJA ANTIVAKSERA - VAKCINA JE UBILA DEJANA MILOJEVIĆA: Protivnici cepiva žele da PROFITIRAJU NA TRAGEDIJI

Foto: printscreen/instagram

Dejan Milojević

Srpski trener i nekadašnji košarkaški as Dejan Milojević preminuo je u sredu u Solt Lejk Sitiju nekoliko sati nakon što je u restoranu imao infarkt. Smrt uspešnog sportiste u 47. godini otvorila je mnogo polemike, pogotovo imajući u vidu da je radio u Golden Stejtu kao pomoćni trener, a u NBA svi u timovima podležu strogim lekarskim pregledima.

Međutim, antivakseri u SAD su odmah videli svoju priliku i ušli u sramnu kampanju tvrdeći da bi primanje cepiva protiv KOVID-19, navodno "Fajzerove" vakcine, za koju se pretpostavlja da je Miloje dobio 2021, moglo biti uzrok infarkta sa smrtnim ishodom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiv Ker

- Stiv Ker (trener Golden Stejta) veliki je pobornik vakcine protiv korone, a sada je njegov asistent Milojević preminuo iako je prethodno bio zdrav. Svako ko je primio vakcinu protiv korone trebalo bi momentalno da bude u postvakcinalnom protokolu, a Kera bi trebalo uhapsiti - poručio je Tobi Rodžers, političar povezan s antivakserskim pokretom u SAD, dok su pojedinci u komentarima direktno uperili prstom u fajzer vakcinu.


Međutim, doktor Zoran Radovanović u razgovoru za Republiku poručuje da je ova teorija zavere bez ikakvog osnova.
- Besmisleno je pričati da je neko umro jer je primio vakcinu protiv korone pre nekoliko godina. Znaju se neželjena dejstva vakcine i kada se ona javljaju, ali je nemoguće da protekne toliko vremena. Bilo je slučajeva s lakom upalom srca, ali nijedan s kobnim posledicama, tako da je vakcina kao uzrok infarkta isključena. Bez obdukcije je teško nešto izričito tvrditi, ali bio bih veoma iznenađen ako bi ona dokazala da postoji veza između smrt Dejana Milojevića i primljene vakcine - tvrdi dr Radovanović.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube

Milanko Šekler

Njegovo mišljenje deli i doktor Milanko Šekler.

- Pitao bih "stručnjake" koliko je sportista koji su primili vakcinu umrlo prethodnih godina, a koliko pre pojavljivanja vakcine. Koliko njih je preminulo jer su se izlagali naporima? Odgovor je jasan, vakcina ne može biti direktan uzrok nečije smrti - kratko je poentirao Šekler.


Imajući sve ovo u vidu, nameće se pitanje šta stoji iza pokretanja skandalozne kampanje antivaksera i dovođenja u vezu Milojevićeve smrti i vakcine. Izvor Republike dobro upućen u proceduru u SAD i NBA ligi nagovestio je zaključak.


- Pravi uzrok smrti Dejana Milojevića zanima mnoge, a pre svega klub, bolnicu i osiguravajuće kuće. Mnogo je tu pitanja, mnogo novca i sve zanima odgovor. Istina je da se još ništa ne zna i da ćemo je teško saznati bez obdukcije. Male obdukcije će izgledno biti, ali velike, koja bi se bavila i mogućim posledicama posle primanja vakcine, verovatno neće biti. I da je bude, rezultati se čekaju pet-šest nedelja. Milojević je sigurno imao opsežne lekarske preglede kao član NBA tima. Očigledno neko za nekoga lobira. Žalosno je što se Milojevićeva smrt uvlači u sve to. Svi hoće da se zaštite, a šta je s njegovom porodicom, ko nju štiti od tih nagađanja - smatra naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Iva

19.01.2024 19:25

Nazalost… ovo je istina..

Odgovori 10 2
Nebitna

20.01.2024 00:13

Bojim se da ima istine. Posle dve doze fajzera 2021.trecu mi nisu dali zbog d-dimera,a d-dimer mi je skočio bas od vakcine,ovo je prvi mesec da sam uspela d-dimer da spustim na gornjoj granici. A 100% sam ga dobila od vakcinacije. Pre toga sam 35 dana provela u bolnici zbog održavanja trudnoće i sa d-dimerom je uvek sve bilo u redu. Tako da je kod mene zasigurno došlo do poremećaja posle vakcinacije fajzerom.