LEGENDARNI TRENER O SMRTI MILOJEVIĆA! Veliki igrač, još veći čovek!

Autor:

Sport

18.01.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oproštajne poruke posle smrti Dejana Milojevića stižu sa svih strana.

LEGENDARNI TRENER O SMRTI MILOJEVIĆA! Veliki igrač, još veći čovek!

Foto: Starsport

Samo 24 časa posle šokantne informacije koja je rastužila ceo sportski svet u Srbiji, da je Dejan Milojević preminuo, nema kraja porukama oproštaja i tuge koja ne jenjava.

Tako se i legendarni trener Bogdan Tanjević oprostio od srpskog stručnjaka, koji je do smrti radio kao asistent u Golden Stejt Voriorsima.

Proslavljeni "Boša" je neutešan, reči jedva izviru zbog bola i vesti o smrti sjajnog čoveka i trenera.

Foto: Starsport

Bogdan Tanjević je bio trener Milojeviću 2001. godine u Budućnosti

- Koliko god je bio veliki igrač i veliki trener, bio je još više veliki čovek, pošten i razuman, okrenut prema budućnosti svoje drage porodice - rekao je Tanjević.

Legendarni trener se prisetio 2001. godine kada je trenirao Milojevića u ekipi Budućnosti.

- Tragedija i tuga u srcima svih, koji su ga poznavali... Moj igrač 2001. u Budućnosti... Slava mu - istakao je Bogdan Tanjević.

Podsetimo, Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Blistavu igračku karijeru počeo je u Beovuku, da bi potom prešao u FMP Železnik za koji je sa uspehom nastupao. Najblistavije trenutke, ipak, doživeo je igrajući za Budućnost iz Podgorice i Partizan. Sa ova dva kluba beležio je ogromne uspehe. Kasnije je branio boje španske Valensije, Galatasaraja iz Istanbula, dok je karijeru završio u Humskoj igrajući za crno-bele.

U trenerske vode uplovio je kao šef stručnog štaba Mege, gde je svojevremeno trenirao najboljeg srpskog košarkaša i prvu zvezdu NBA lige Nikolu Jokića, da bi se 2021. godine otisnuo u Sjedinjene Američke Države, kao asistent trenera Golden Stejt Voriorsa, Stiva Kera.

U dresu košarkaške reprezentacije Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading