PARTIZAN SE MUČIO, PA SLAVIO U ZAGREBU: Crno-beli upisali DVANAESTU pobedu u regionalnoj ligi!

Autor:

Sport

15.01.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana slavili su u Zagrebu nad Cibonom u 16. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 74:87.

PARTIZAN SE MUČIO, PA SLAVIO U ZAGREBU: Crno-beli upisali DVANAESTU pobedu u regionalnoj ligi!

Foto: Starsport

Partizanovi stranci

KK CIBONA - KK PARTIZAN 74:87

(25:20, 13:20, 13:21, 23:26)

 

Nije bilo lako crno-belima, iako rezultat možda drugačije govori. Cibosi su imali dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini, posle koje je Partizan bio na -5 nakon trojke Jaramaza 

sa zvukom sirene.
U drugoj deonici gosti su malo zbili redove, probudio se kapiten Kevin Panter i Partizan se vratio u meč. Ceo drugi period protekao je u egalu, da bi crno-beli otišli na veliku pauzu sa +2. Anđušić je dodao svoju ulogu sa bitnim poenima, uključio se Zek Ledej koji polako hvata formu, standardno dobar je bio Kaboklo i Partizan je po prvi put stekao dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini.

Aranitović i Perasović su koliko-toliko održavali domaće na "pristojnom" minusu. Imali su Cibosi mini-nalet u finišu treće deonice, pre toga su pokušali da iskoriste nesportski faul Ledeja, međutim, nisu uspevali da se u potpunosti vrate u meč i posle ovog dela su "kaskali" 10 poena za Beograđanima.

Anđušić se potpuno "raspucao" u poslednjoj deonici i odmah po početku pogodio dve bitne trojke, ali onda je usledila loša serija. Radovčić se razigrao, stiglo je
nekoliko važnih trojki za domaće koji su sa -14 odjednom spali na -4.
Aranitović je imao zlatnu priliku da vrati meč u potpuni egal, ali je nakon ukradene lopte Ledeju promašio čist zicer. Individualni kvalitet Bruna Kabokla odlučio je pobednika, pošto su gosti preko njega ponovo otišli na dvocifrenu prednost koju su ovog puta zadržali do kraja i upisali 12. pobedu u regionalnoj ligi.

Republika

Foto: AdmiralBet ABA liga

Kaboklo i Buljan

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kaboklo koji je postigao 18 poena, Anđušić je dodao poen manje. Kod domaćina istakli su se Aranitović sa 17 i Radovčić sa 16 poena.

Cibona je sada na učinku 6-10 pozicionirana na desetoj poziciji, dok crno-beli sa skorom 12-4 "dišu za vratom" Zvezdi Meridianbet sa druge pozicije.

Četvrta četvrtina:

Anđušić je na startu ovog dela pogodio dve uvodne trojke i mislilo se da je gotovo. Ipak, nisu tako mislili domaći koji su serijom od čak 10:0 vratili meč u egal, da bi potom sve to "srušio" Aranitović koji je promačio čist zicer nakon ukradene lopte i propustio veliku šansu u trenucima dok su domaći imali momentum. Partizan je ponovo zaigrao bolje i na individualni kvaliet Kabokla došao do dvocifrene prednosti koju je ovog puta održao do kraja i slavio nad hrvatskim timom.

 

 

Treća četvrtina:

Cibona se odlično držala sve do rezultata 45-47 kada je usledila prevelika serija crno-belih od 8:0 koju je "začinio" Ledej trojkom preko koje je Partizan prvi put otišao na dvocifrenu prednost. Isti igrač je kasnije načinio nesportski faul iz kog Cibosi nisu preterano profitirali. Partizan je uspeo da zadrži +10 do kraja ovog perioda i pored mini-naleta domaćih u finišu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Druga četvrtina:

Sličan ritam bio je i u drugoj deonici. Cibona je sjajno odgovarala na sve napade gostiju koji su se ipak malo konsolidovali u odbrani i zaigrali bolje. Poveli su crno-beli u jednom navratu, potom je Cibona izjednačila i preko trojke o tablu Aranitovića ponovo povela, da bi na poluvreme gosti otišli sa prednošću posle Jaramazovih penala. Panter i Kaboklo predvode crno-bele sa osam, odnosno sedam poena. Aranitović ima 11.

 

 

Prva četvrtina:

Partizan je od starta loše ušao u meč. Domaći su već bili na 13-9 kada su tome pridodali seriju od 8:0 i neočekivano brzo stekli dvocifrenu prednost. Dominirali su Radovčić i Aranitović, a goste je malo uspeo da razbudi kapiten Kevin Panter sa nekoliko važnih poena, dok je Jaramaz pogodio sa zvukom sirene i smanjio na pet poena razlike.

Pre utakmice:

17.30 - Podsetimo, Partizan će na ovom meču biti lišen pomoći Pi-Džej Doužera i Džejmsa Nanelija odlukom trenera.

UVOD:

Košarkaši Partizana gostuju od 18 časova Ciboni u Zagrebu u okviru 16. kola AdmiralBet ABA lige.

Loša vest za grobare je da će na ovom gostovanju njihovi ljubimci biti bez pomoći dva izuzetno bitna igrača Pi-Džej Doužera i Džejmsa Nanelija.

Amerikanci koji su bili najzaslužniji za preokret i veliku pobedu protiv Makabija u Evroligi (88:79) nisu ni otputovali sa timom u glavni grad Hrvatske, a razlog nisu povrede, već želja trenera crno-belih da ih odmori.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Željko Obradović smatra da ekipa pred predstojeći duel mora biti maksimalno koncentrisana.

- Faktor iznenađenja i motivacije uvek postoji, faktor pripreme utakmice gde rivali imaju više treninga znamo mi unutra koliko znači, koliko je lakše da pripremiš meč kad imaš pet treninga. Ali, na taj ritam smo navikli prošle sezone i uglavnom pred utakmice imamo jedan ili jedan i po trening. Utakmice koje smo gubili moguće je da su i zbog toga, ali uvek kažem da umor postoji samo u glavama, odnosno onoliko koliko si sposoban da nateraš sebe da budeš motivisan. Najmanje što kožeš da uradiš je da budeš jednako motivisan. Druge ekipe su maksimalno motivisane protiv Partizana i možemo da budemo ponosni na to što smo to izazvali kod njih - rekao je trener crno-belih.

Kada je u pitanju domaći sastav, oni u ovaj meč ulaze nakon velike pobede nad FMP u Železniku pre koje su doživeli "tesne" poraze od Cedevita Olimpije i Borca. Videćemo mogu li ugroziti crno-bele.

Partizan je trenutno na skoru 11-4 i nalazi se na četvrtoj poziciji, dok Cibosi jure sedmu pobedu i pomak sa 11. mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading