KRLE ODUŠEVLJEN PARTIZANOM: Naneli je LIDER, igrači ZAPINJU ZBOG ŽOCA, VEROVAO SAM u preokret!

Autor: V. Z.

Sport

13.01.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni Srbin nakon senzacije protiv Makabija.

KRLE ODUŠEVLJEN PARTIZANOM: Naneli je LIDER, igrači ZAPINJU ZBOG ŽOCA, VEROVAO SAM u preokret!

Foto: Starsport

Nenad Krstić, legenda Partizana i reprezentacije Srbije, oduševljen je preokretom crno-belih protiv Makabija u Evroligi (88:79).

U razgovoru za Republiku, popularni Krle i bivši kapiten "orlova" kaže da je verovao u trijumf uprkos zaostatku od 24 poena razlike.

- Jesam gledao, doduše, propustio sam prvu četvrtinu, ali sam shvatio da je početak bio katastrofa. Međutim, ubrzo sam uvideo da Partizan hvata zalet. Poluvreme je došlo u nezgodnom trenutku, kad je Partizan pokazivao snagu i počeo da ih stiže. Srećom, ispostavilo se da su energiju preneli na drugo poluvreme i samo nastavili da melju - kaže Krstić i nastavlja u istom tonu:

- Verovao sam da možemo do preokreta. Odlični su bili u nastavku, uhvatili su zalet i ubedili me da mogu da se vrate u utakmicu i pobede. Svako je dao doprinos. Naneli je pokrenuo ekipu, istakao se u situaciji kada Panteru i Ledeju nije išlo. Takođe su tu bili Jaramaz i Smailagić, koji su odlično odradili svoj deo posla. Ekipa nije odustajala. Bio je to drugačiji Partizan uprkos tome što nije igralo nekoliko igrača. Panter je prihvatio drugačiju ulogu, energija je bila na vrhunskom nivou, pokazali su pobednički mentalitet kada je bilo teško.

Foto: Starsport

Obradović

Ima malo i do Željka Obradovića, je l' da?

- Utakmicu sam gledao navijački, nisam obraćao pažnju na njegove finese. Ali jasno je ko je Željko Obradović. On je već treću sezonu u klubu, igrači veruju u njega, igrači igraju za njega. Takođe, i navijači imaju ogromno poverenje, što nije zanemarljivo. Ako košarkaš veruje treneru, u trenutku će da zapne, neće odustati, nekako mi se čini i da stranci vole klub, što govori ona situacija s Nanelijem, koji podiže dres. Naravno, Partizanova publika je neverovatna i izlišno je pričati koliko znači igračima na terenu. Sve se fino uklopilo. Izgleda da nam se vratilo za onu utakmicu s Fenerbahčeom, kad smo vodili, pa izgubili. Slična utakmica, ali s malo drugačijim ulogama.

Više puta ste pomenuli Nanelija.

Foto: Starsport

Naneli

- Deluje da Naneli jeste lider. Ne zaboravimo onu situaciju s isključujućom greškom koja je doprinela da se igrači još više motivišu. Sve se nekako potrefilo, da Makabi promaši otvorene šuteve, sreća mora da se zasluži. Dopada mi se Naneli, nema šta. Igra dečko sa žarom iako je u godinama. Ovo mu je jedna od najboljih sezona u karijeri, poznaje Željka još iz Fenera, razumeju se. Ali da ne zaboravimo i ostale koji napreduju i guraju klub uzlaznom putanjom. Vukčević koristi minute, Anđušić ima iskustvo i tako dalje. Ekipa raste, mogli su da dobiju i neke utakmice ranije, koje su nesrećno izgubljene, a mislim da pobeda protiv Makabija mnogo znači na psihološkom planu i takmičarskom jer drži priključak za plej-of.

Može li ova ekipa da napravi iskorak u odnosu na lane?

- Ekipa je tako napravljena, projektovana za plej-of, da se napravi iskorak i ode na fajnal-for. Mislim da su to nesumnjivo klupske ambicije. Lično mislim da Partizan može do tog poduhvata. Ne znam kako će ih poslužiti raspored utakmica u narednom periodu, sve je otvoreno, kako zna Partizan tako i za ostale. Da se razumemo, prva tri mesta u ligaškom delu sezonu su nedostižna iz ove perspektive. Ali, sve ostalo, od trećeg do 10 mesta, otvoreno je. Biće interesantno do poslednje utakmice - zaključio je čuveni centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading