DRAGAN ŠKRBIĆ O "PROSUTOJ" POBEDI PROTIV ISLANDA: Treba ŠTO PRE da ZABORAVIMO na to! TEŠKO čemo do medalje, ali...

Autor:

Sport

13.01.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaran

DRAGAN ŠKRBIĆ O "PROSUTOJ" POBEDI PROTIV ISLANDA: Treba ŠTO PRE da ZABORAVIMO na to! TEŠKO čemo do medalje, ali...

Foto: Tanjug

Rukometaši Srbije su u prvom kolu Evropskog prvenstva remizirali sa favorizovanim Islandom rezultatom 27:27.

Srbija je pružila herojski otpor ekipi kojoj su se davale mnogo veće šanse za pobedu, imala je tri gola prednosti u poslednja dva minuta, međutim, ni to nije bilo dovoljno. Dve "rakete" Palmarsona su vratile Islanđane, da bi u poslednjem napadu Srbija predala loptu u ruke rivalu koji je tako došao do boda u finalnim sekundama.

Legenda srpskog i jugoslovenskog rukometa Dragan Škrbić je u razgovoru za naš portal Republika.rs istakao da je velika šteta što nismo trijumfovali.

- Utisak je da smo mogli da slavimo i da smo bili blizu pobede, ali i da smo bili bolja ekipa na terenu, tako da je velika šteta što nismo uspeli u tome. Mislim da posle toga znamo u kom pravcu treba da idemo, s obzirom na to kako smo odigrali drugo poluvreme. Mada, mislim da nije bilo perfektno. Kad malo bolje analiziram utakmicu mislim da ni mi, ni oni nismo igrali najbolje, pogotovo u napadu gde ima mnogo prostora za boljitak, ali smo imali tu odličnu odbranu koja nam je u velikoj meri pomogla - počeo je Škrbić za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Škrbić

Ipak, tek je početak takmičenja.

- Naravno, to je tek prva utakmica. Delovalo je da su na početku i jedni i drugi pod pritiskom i uvek je tada teško igrati, pogotovo kada je protivnik toliko kvalitetan. Ono što moram da istaknem je da svi moraju biti zadovoljno odnosom prema igri i tu stvarno skidam kapu igračima i stručnom štabu - nadovezao se bivši rukometaš.

Tokom karijere igrao je na poziciji pivota, upravo tamo gde je sinoć dominirao Dragan Pešmalbek.

- Pešmalbek je dokazao već u klubu i ranijim utakmicama u reprezentaciji o kakvom se igraču radi. On i Marsa (prim. aut. Marsenić) su vrhunski igrači i to nam je uz golmana najbolje popunjena pozicija definitivno. Kada za jednog igrača kvaliteta Rogana koji je najbolji pivot u našoj ligi nema mesta, onda znate "koliko je sati" - rekao je bivši pivot.

Škrbić je u karijeri osvojio dve bronzane medalje na Svetskom (1999. i 2001.) i jednu na Evropskom 1996. godine.

- Ja bih voleo da se tako nešto ponovi, ali mislim da će biti jako teško. Mislim da ima puno dobrih ekipa, ja sam pratio ostale utakmice i meni su neverovatan utisak ostavili recimo Nemci koji su igrali neverovatnu odbranu. Tu su Francuzi, Skandinavci, Hrvati koji su razbili Špance. Ima dobrih ekipa i ako prođemo grupu onda se opet tamo ukrštamo sa favoritima, tako da će biti teško doći do medalje. Ipak, mislim da treba da se ide korak po korak, prvo da se prođe grupa, a onda, videćemo. Juče se do kraja utakmice nije znalo ništa i dobijena utakmica postala je izgubljena. U sportu je sve moguće - rekao je Škrbić.

Sutra nas očekuje novi težak izazov - Mađarska.

- Protiv Mađara će biti isto teško kao i juče, svaka utakmica je isto tako teška kao ona prethodna jer je Evropsko prvenstvo možda i najkavlitetnije takmičenje u rukometu. Kvalitet svih ekipa je ogroman. Mađarska je malo drugačiji protivnik sa drugačijim stilom igre koji nam možda i malo više odgovara, ali su momci juče pokazali da i protiv stila koji im ne odgovara umeju da igraju. Treba što pre da zaborave ono što se desilo sinoć, jer mislim da smo kvalitetnija ekipa i nadam se da možemo do medalje - zaključio je bivši jugoslovenski reprezentativac za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading