SFEROPULOS ZADOVOLJAN POSLE BORCA! Govorio o povredama, i NOVOM POJAČANJU Zvezde Meridianbet!

Autor:

Sport

14.01.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki stručnjak davao je izjavu za medije posle utakmice u 16. kolu AdmiralBet ABA lige.

SFEROPULOS ZADOVOLJAN POSLE BORCA! Govorio o povredama, i NOVOM POJAČANJU Zvezde Meridianbet!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su na domaćem terenu Borac iz Čačka rezltatom 90:74 u okviru 16. kola AdmiralBet ABA lige. 

Povodom utakmice, govorio je Janis Sferopulos, trener domaćih, ali najviše reči je bilo o novom pojačanju, Džavonteu Smartu, i umoru usled gustog rasporeda. 

- Doći će početkom nedelje. Treba da prođe lekarske preglede, videćemo kada će nam se pridružiti tačno. Ne znamo da li će igrati sledeću utakmicu. Ne bih ništa da pričam dok sve ne završimo, ali to je igrač koji će nam pomoći. Zadovoljan sam kako je klub brzo reagovao. Dobili smo kvalitetnog igrača, koji će nam dati rešenja u napadu i odbrani. Mlad je svež i mislim da će biti od velike pomoći - izjavio je Sferopulos i dodao:

- Igrači moraju da igraju i problem nije u njima, već mora da se pronađe rešenja za normalan raspored za sve. Imamo Evroligu, regionalne i lokalne lige, pa reprezentacije... Svi moraju da sednu za isti sto, razgovaraju i pronađu prostora za igrače da odmore i to je veoma važno. Kada je ovakav raspored, ne možete ništa drugo da radite osim da igrate - rekao je bivši stručnjak Makabija. 

Foto: twitter.com

Jago dos Santos na meču sa Borcem

Potom se dotakao povrede Miloša Teodosića na meču sa Armanijem, koja je zabrinula sve navijače crveno-belih. 

- Miloš je dobro, osetio je umor u mišićima i nismo hteli da rizikujemo povredu - istakao je prekaljeni stručnjak. 

Za kraj se dotako utakmce sa Borcem. 

- Nije bila laka utakmica po pitanju energije. Morali smo da kontrolišemo tim jer smo imali veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu i svi igrači su umorni, a imamo i odsustva zbog povreda, igrali smo sa 11 igrača. Zato sam zadovoljan kako smo igrali i kontrolisali dešavanja na parketu. Upisali smo rutinsku pobedu. Igrali smo dobro većinom susreta, izuzev druge četvrtine, kada smo prestali da igramo odbranu, ali videli ste da smo na početku bili sveži, postigli veliki broj poena i stekli dvocifrenu prednost. Ipak, dobro smo odreagovali u drugom poluvremenu, pokazali profesionalizam. Sada da odmorimo koji dan, pa da se spremamo za narednu utakmicu- dovršio je Sferopulos.

Zvezda Meridianbet ostaje prva na tabeli, a Borac će nakon 16. kola sačuvati desetu poziciju, makar do završetka meča između Partizana i Cibone. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading