OTKRIVAMO: Ko je Džavonte Smart, novo pojačanje Crvene zvezde Meridianbet?

Autor: P. Z.

Sport

14.01.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije izabran na draftu, ali je sakupio 18 NBA nastupa u karijeri.

OTKRIVAMO: Ko je Džavonte Smart, novo pojačanje Crvene zvezde Meridianbet?

Foto: Tanjug/AP

Džavonte Smart

KK Crvena zvezda Meridianbet obavestila je javnost da je novo pojačanje tima sa Malog Kalemegdana Amerikanac Džavonte Smart!

Smart, rođen 3. juna 1999. godine, visok je 194 centimetara, težak 93 kilograma i igra na poziciji beka.

Osim na poziciji beka, Smart može da pokrije i mesto plejmejkera.

Još kao srednjoškolac, Smart je 2016. godine učestvovao na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina starosti, gde je naravno sa reprezentacijom SAD osvojio zlatnu medalju.

Tada su mu saigrači bile sadašnje NBA zvezde kao što su Džeren Džekson džunior, Kolin Sekston, Vendel Karter džunior ili Kevin Noks, kao i jedan od najboljih evroligaških igrača Markus Hauard.

Pohađao je kasnije poznati koledž LSU (Luizijana Stejt Univerzitet), a na NBA draft izašao je 2021. godine, nakon treće godine studija, ali nije odabran.

Ipak, uspeo je da se izbori za ugovor u Milvoki Baksima, za koje je odigrao 13 mečeva, a jednom je čak bio i starter. Na tim utakmicama je u proseku igrao 12 minuta, a beležio je 2,4 poena, 1,5 skokova i 1,1 asistenciju po utakmici.

Baksi su ga potom trejdovali u Majami Hit, za koji je na četiri utakmice prosečno imao pet postignutih poena, 1,3 skoka i 0,5 asistencija.

Nakon sezone 2021/22, Smart je upisao samo još jedan nastup na NBA utakmicama, a to je bilo ove sezone kada je za Filadelfija Seventisikserse na terenu proveo manje od minut u duelu sa Toronto Reptorsima i nije imao nikakav učinak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džavonte Smart

U međuvremenu je pružao zapažene partije u razvojnoj "Dži" ligi, što ga je i preporučilo beogradskim crveno-belima.

Podsetimo, Smart je sa Crvenom zvezdom Meridianbet potpisao ugovor do kraja sezone, uz klupsku opciju produžetka ugovora na još jednu sezonu.

Džavonte je na Mali Kalemegdan stigao kao zamena za povređenog Nemanju Nedovića, koji će sa terena odsustvovati četiri nedelje. Uz to, Smart može da pokrije i poziciju plejmejkera, na kojoj crveno-beli imaju povređenog Nikolu Topića, koji se isto neće vraćati na parket još oko mesec dana.

Osim pomenutog tandema, lakše povrede muče i Miloša Teodosića i Majka Tobija u redovima crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading