PITAJTE KARIJA ZA ULAZAK DUBAIJA U ADMIRALBET ABA LIGU: Košarkaška legenda uperila prstom u selektora Srbije

Autor:

Sport

14.01.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili su kod mene taj čovek ispred Dubaija i Pešić, on bi trebalo da zna detalje, tvrdi predsednik OKS Božidar Maljković.

PITAJTE KARIJA ZA ULAZAK DUBAIJA U ADMIRALBET ABA LIGU: Košarkaška legenda uperila prstom u selektora Srbije

Foto: Starsport

Košarku u Evropi mogao bi da zadesi pravi zemljotres ako bi se sproveo finansijski unosan plan i u Evroligu ušao klubu iz Dubaija. Navodno, bogati Arapi spremni su da ponude investiciju od 150 miliona evra i po milion evra po sezoni sledećih pet godina svakom od 13 klubova akcionara elitnog takmičenja da im daju "zeleno svetlo". To znači da bi Partizan i/ili Crvena zvezda Meridianbet verovatno izvisili za mesto, jer bi u elitu išao samo šampion AdmiralBet ABA lige.

Međutim, i to je pitanje imajući u vidu da se ulazak Dubaija u Evroligu navodno priprema baš preko Jadrana. Da ima vatre tamo gde ima i dima potvrdio je indirektno predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i to upirući prstom u selektora košarkaša Srbije Svetislava Pešića.


- Bili su kod mene taj čovek ispred Dubaija, Pešić i mali Dejan Kamenjašević... Ne znam detalje, na koji način... Ako žele da se uključe u Jadransku ligu to je izuzetno skup put. Trebalo bi da pitate Karija, najbolje to zna, ja - ništa o tome. Samo, da je Đorđe Đoković bio na tamo nekom sastanku, Dejan Bodiroga (prvi čovek Evrolige) takođe. Sve što unapređuje košarku i sport, ja sam, generalno, za - rekao je Maljković za Sportski žurnal.
Republika

Foto: Euroleague/Twitter

Đorđe Đoković na sastanku Evrolige i Dubaija

Podsetimo, kada se pojavila informacija da bi Dubai mogao da zaigra u Evroligi, španski mediji su otkrili da će mu trener biti Pešić, a da je za dogovor zaslužan njegov dugogodišnji pomoćnik Kamenjašević, koji stoji iza specijalizovane košarkaške akademije PSSA sa sedištem upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tada se govorilo i o važnoj ulozi Đorđa Đokovića u pregovorima, a Maljkovićeve reči to potvrđuju.


Povodom ovih navoda Republika je kontaktirala Svetislava Pešića, ali smo ostali uskraćeni za odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading