GROBARI SLAVE TRINKIJERIJA! Partizanu stigle FENOMENALNE vesti!

Autor:

Sport

09.01.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli poraženi u Istanbulu, ali im njihov bivši trener učinio uslugu.

GROBARI SLAVE TRINKIJERIJA! Partizanu stigle FENOMENALNE vesti!

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Košarkaši Partizana izgubili od Fenerbahčea u Istanbulu sa 91:76, ali su im samo nekoliko sati kasnije stigle fenomenalne vesti.

Preciznije, bivši trener crno-belih Andrea Trinkijeri i njegov Žalgiris pobedili su Valensiju rezultatom 84:79 i tako olakšali posao "parnom valjku" da stigne do Top 8 faze.

Naime, tim iz Španije je pobedom mogao da pobegne klubu iz Humske, ali sada imaju isti skor od po deset pobeda i poraza. Nasuprot tome, litvanski klub je stigao do sedme pobede i uhvatio poslednji voz za plasman u plej-in.

Žalgiris je imao sigurnu prednost sve do sredine treće deonice, kada je domaćin napravio preokret i poveo sa pet poena razlike.

Ipak, Trinkijerijev tim je ubrzo stekao novu prednost, koju je čuvao do neizvesne završnice. Valensija je uspela da u dva navrata priđe na poen zaostatka, ali više od toga nije mogla, pa je pobeda otišla u Kaunas.

Najefikasniji u litvanskom timu bio je Kinan Evans sa 24 poena (6/9 za tri), pratio ga je Edgaras Ulanovas sa 14 poena, a dvocifreni su bili još i Rolands Šmits sa 12 i Laurinas Birutis sa 11 koševa.

Foto: Profimedia

HEROJ: Kinan Evans

U domaćem sastavu istakao se Brendon Dejvis sa 18 poena, a dvocifrene brojke imao je još samo Kris Džouns koji je ubacio 13 poena, ali i promašio trojku za izjednačenje desetak sekundi pre kraja meča. Srpski košarkaš Stefan Jović za 15 i po minuta na parketu upisao je sedam poena, tri skoka i tri asistencije uz šut iz igre 3/3, dok je promašio jedan penal.

Žalgiris za tri dana gostuje Barseloni, dok će Valensija imati najteži mogući posao i meč sa Realom, najboljim timom takmičenja, u Madridu.

EVROLIGA - 20. KOLO

Utorak

Fenerbahče - Partizan 91:76

/Dorsi 24 - Panter 18/

Monako - Baskonija 93:83

/Džejms 26 - Hauard 33/

Bajern - Real Madrid 71:92

/Francisko 14 - Poarije 18/

Panatinaikos - Efes 83:76

/Grigonis 24 - Buboa 16/

Asvel - Crvena zvezda Meridianbet 100:91

/Li 23 - Nedović 26/

Olimpija Milano - Alba 82:76

/Meli 16 - Timan 13/

Valensija - Žalgiris 79:84

/Dejvis 18 - Evans 24/

Sreda

20.30: Barselona - Olimpijakos

21.00: Makabi - Virtus

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading