SAŠA OBRADOVIĆ NE VIDI FAVORITE: Partizan je BOLJI pod košem, ali ...

Autor:

Sport

04.01.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekaljeni stručnjak davao je svoja mišljenja o predstojećem večitom derbiju.

SAŠA OBRADOVIĆ NE VIDI FAVORITE: Partizan je BOLJI pod košem, ali ...

Foto: star sport

Košarkaška javnost bruji o večitom derbiju koji će se odigrati večeras 20.00 časova u Areni. Sve oči su uprte ka Beogradu i očekuje se da meč u Evroligi bude pravi spektakl za ljubitelje dobrog rivalstva. Utakmica je bitna za obe ekipe, Zvezda Meiridanbet mora što pre da popravi učinak kako bi se uključila u borbu za sledeću fazu, a Partizan juri što bolji plasman i eventualno izbegavanje plej-in mečeva.

Upravo je o bitnosti ovog večitog derbija govorio nekadašnji trener Crvene zvezde Meridianbet.

- Neverovatno važna utakmica za oba tima. Može se reći da je Crvena zvezda Meridianbet kao domaćin u blagoj prednosti, ali kada je derbi u pitanju teško je bilo šta prognozirati. U svakom slučaju, važno je pobeđivati kada si domaćin, jer kako takmičenje odmiče sve je manje prava na kiks, pobede kod kuće ti daju šansu da ostaneš u trci, a trijumf u gostima pravi razliku - izjavio je stručnjak Monaka i dodao:

Republika

Foto: star sport

Saša Obradović

- Posebno je teško nešto predvideti kada se ne zna u kojim rosterima će ekipe da igraju. U Zvezdi Meridianbet je i dalje neizvestan Luka Mitrović, videćemo da li će u tim Partizana da se vrate Zak Ledej i Uroš Trifunović. Partizan je totalno promenio sliku, sastav i igru posle krize, uhvatio ritam i ostvario vrlo dobar učinak. Ako gledamo plasman, Partizan je u boljoj situaciji, ali i Zvezda Meridianbet je podigla formu, o čemu svedoči pobeda nad Fenerbahčeom u gostima, što je odličan rezultat. Partizan je imao oscilacije u AdmiralBet ABA ligi, ali u ovom momentu regionalno takmičenje mu nije prioritet. Potrebno je i da odmore igrači koji nose teret u Evroligi. -

Pored velikih uloga, Obradović se dotakao i prednosti koje ekipe imaju jedna prema drugoj. Veliki evropski stručnjak smatra da je Partizan jači u reketu, dok crveno-beli imaju prednost spolja. 

- Partizanu je došao Smit, čime je dobijena sigurnost na poziciji plejmejkera, s obzirom na duže odsustvo Avramovića zbog teže povrede. Na drugoj strani, Zvezda Meridianbet je jaka na spoljnoj liniji, pa možemo da očekujemo kvalitetne duele spolja, ali i pod košem, gde je Partizan u prednosti. Da se utakmica igra na neutralnom terenu, dao bih malu prednost Partizanu, ali s obzirom da je Zvezda Meridianbet domaćin i da derbi igra posle velikog trijumfa nad Fenerom, to značajno menja stvari - dovršio je Obradović. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading