ODMOR JE ZAVRŠEN! Andrea Trinkijeri ima NOVI KLUB!

Autor:

Sport

30.12.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Partizana ponovo će raditi u Evroligi.

ODMOR JE ZAVRŠEN! Andrea Trinkijeri ima NOVI KLUB!

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Košarkaši Žalgirisa u nastavku sezone će za kormilom imati novog šefa struke. Nakon loših partija tima ove sezone u Evroligi, Kazis Maksvitis, je i zvanično postao bivši, a na njegovo mesto dolazi Andrea Trinkijeri

Klub se oglasio preko zvaničnih kanala izahvalio sada već bivšem treneru na saradnji.

- Glavni trener Kazis Maksjutis napušta Žalgiris sporazumno. Treneru, hvala ti za sve! - stoji u saopštenju kluba.

 

 

Nedugo zatim, stigla je i potvrda da će palicu preuzeti prekaljeni italijanski stručnjak, kome će ovo biti prvi posao posle rastanka sa Bajernom iz Minhena.

 

 

Smenu trenera obrazložio je Paulis Jankunas, sportski direktor zeleno-belih. 

- Odluka nije bila laka, donele su je obe strane. Iako smo pre nekoliko nedelja izašli u javnost i rekli da trener ima poverenje, u poslednje vreme igre i rezultati nisu zadovoljavali ni stručni štab, ni rukovodstvo, nbi navijače. Maksvitis se prethodne sezone pridružio u jako teškom trenutku i pomogao nam je da se vratimo tamo gde želimo da budemo. Zahvalni smo mu na tome. Nadam se da će dolaskom novog trenera u Žalgirio Arenu stabilizovati situaciju - izjavio je Jankunas.

Italijanski strateg je osam godina radio u Evroligi, pre Žalgirisa vodio je minhenski Bajern, a radio je i u Partizanu, Brose Bambergu, Uniksu iz Kazanja... Večeras protiv Vulvsa neće voditi najuspešniji litvanski klub, već Tautvidas Sabonis, a Andrei Trinkijeriju bi prvi meč na klupi Žalgirisa trebalo da bude u Evroligi protiv berlinske Albe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading